Il Luce se apucă de gimnastică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Mircea Lucescu va fi nevoit să execute zilnic exerciţiile prescrise de medici.

„Il Luce" de-abia a aşteptat ca doctorii de la Spitalul Universitar să-i dea voie să plece acasă. Le-a spus acestora că viaţa în spital nu-i prieşte deloc şi că „afară"

s-ar reface mult mai repede. Luni, a părăsit spitalul, însă medicii au ţinut să-l avertizeze că va trebui să revină la controale periodice şi să urmeze cu stricteţe indicaţiile lor. Prof dr. Gheorghe Burnei a explicat în ce constau, concret, exerciţiile pe care Lucescu trebuie să le facă în fiecare zi. „Pacientul trebuie să treacă prin mai multe faze ale recuperării. Este extrem de important să facă aceste mişcări toată viaţa, pentru a fi sigur că nu va avea probleme cu respiraţia, în special", a  precizat doctorul.

Acesta spune că mişcările nu sunt grele, dar că este bine să fie făcute sub supraveghere medicală. „Trebuie să facă gimnastică respiratorie pentru a asigura elasticitatea toracică, exerciţii controlate de inspiraţie-respiraţie, iar pe termen lung, uşoare alergări pentru tonifierea musculaturii toracice. El are avantajul că, fiind mai mereu pe terenul de sport, se poate retrage într-un colţ în timpul antrenamentului, pentru a-şi face exerciţiile zilnice", a mai afirmat specialistul ortoped.

Pleacă mâine în Spania

Mircea Lucescu va merge azi la un consult la Spitalul Universitar, iar mâine, dacă totul va fi în regulă, va pleca în Spania, alături de jucătorii săi de la Şahtior, aflaţi în cantonament. Acolo, temperaturile sunt cu mult peste cele din ţară, ceea ce i-ar face bine tehnicianului, care n-are voie să stea în frig.

17 zile a stat internat Mircea Lucescu la Spitalul Universitar în urma coliziunii dintre maşina sa şi un tramvai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite