Ienei: "Va fi un Mondial cu surprize"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reputatul tehnician Emeric Ienei este de părere că turneul final din Germania va strica multe dintre pronosticurile pariorilor. Într-o etapă a meciurilor amicale în care Brazilia ia ochii

Reputatul tehnician Emeric Ienei este de părere că turneul final din Germania va strica multe dintre pronosticurile pariorilor. Într-o etapă a meciurilor amicale în care Brazilia ia ochii tuturor, fostul selecţioner este de părere că ţara-gazdă, Germania, nu trebuie neglijată.
"Cred că vor fi surprize la acest Mondial. În primul rând germanii care, chiar dacă s-au prezentat mai degrabă prost în aceste amicale, totuşi, fac parte dintr-o naţie care se poate mobiliza exemplar. Nu degeaba au jucat şapte finale în istorie. Au pregătit foarte bine acest Campionat Mondial şi au avantajul că joacă pe propriul teren. Apoi este Olanda, o echipă foarte solidă şi, de ce nu, Ucraina, care poate încurca multe socoteli". Altfel, Mondialul este văzut de Emeric Ienei ca o rivalitate între America de Sud şi Europa. "Calul troian" al sud-americanilor îl reprezintă jucătorii brazilieni şi argentinieni care au împânzit campionatele puternice din Europa, iar acum îi pot învinge pe europeni cu propriile lor arme.

"România merita să fie acolo"
Emeric Ienei spune că echipa naţională a României ar fi avut loc la un turneu final cu destule echipe care nu pot emite prea mari pretenţii. "Noi, românii, practicăm un fotbal care combinăm spectacolul cu disciplina, suntem latini. Ca joc, ne apropiem de stilul portughez şi, aşa cum se ştie, lusitanii sunt supranumiţi
brazilienii Europei
".

Franţa, echipă îmbătrânită
Echipa care a dominat fotbalul european şi mondial la finalul anilor 90, Franţa, este o echipă în plină reconstrucţie, nefiind văzută ca o pretendentă la cununa de lauri. "Franţa este o echipă îmbătrânită. Imaginea ei este Zinedine Zidane, care va spune adio carierei de jucător. Mie, personal, îmi pare foarte rău, pentru că îl consider unul dintre cei mai mari jucători din istorie", a afirmat Emeric Ienei.

Africanii nu au şanse
Chiar dacă în ultimele ediţii ale Mondialelor selecţionatele africane au făcut, pe rând, furori, începând cu "leii" camerunezi (1990), continuând cu Nigeria (1994) şi terminând cu Senegalul (2002), Emeric Ienei spune că stilul dezordonat al jucătorilor este un punct nevralgic. "Nu cred că vor face faţă, pentru că au jucători de excepţie, dar n-au echipă. Ei trebuie să joace mai mult timp la echipe europene pentru a căpăta o rigurozitate mai mare în joc", a precizat Ienei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite