Iată ce înseamnă un mare antrenor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum 10 luni Anglia, cu McClaren pe bancă, era blocată în drumul spre Euro 2008 de Croaţia. Condusă de Capello, şi-a luat revanşa la Zagreb (4-1) Un hattrick al lui Walcott şi golul

Acum 10 luni Anglia, cu McClaren pe bancă, era blocată în drumul spre Euro 2008 de Croaţia. Condusă de Capello, şi-a luat revanşa la Zagreb (4-1)

Un hattrick al lui Walcott şi golul lui Wayne Rooney au adus britanicilor o victorie care a şters impresia proastă lăsată la ultimul meci, cu Andorra (2-0).

Pe 21 noiembrie 2007, naţionala de fotbal a Angliei a trăit una dintre cele mai mari dezamăgiri din istoria sa recentă. Antrenată atunci de Steve McClaren, Anglia a pierdut cu 3-2 pe Noul Wembley în faţa Croaţiei şi a ratat calificarea la Campionatul European din această vară. Înfrângerea a fost cu atât mai dureroasă, cu cât croaţii erau deja calificaţi pentru turneul final.

Miercuri, 10 luni şi un selecţioner mai târziu, englezii şi-au luat revanşa, cu vârf şi îndesat. Cu italianul Fabio Capello pe bancă, britanicii au învins Croaţia chiar la Zagreb, scor 4-1, graţie unei reprezentaţii de zile mari a tânărului Theo Walcott.

Jucătorul de 19 ani a înscris în minutele 26, 59 şi 82, în timp ce atacantul lui Manchester United, Wayne Rooney, a completat "careul" de goluri al englezilor în minutul 63. Croaţii, care au jucat din minutul 53 fără Robert Kovaci, au reuşit golul de onoare în minutul 78, când Mandzukici l-a învins pe David James.

Singurul nor în seara perfectă a englezilor a venit de la suporterii croaţi. Din tribune s-au auzit scandări rasiste în minutul 62, atunci când englezul Heskey a fost avertizat cu un galben. "Sunt oameni ignoranţi, mai bine să facem abstracţie şi să profităm de meci", a declarat Heskey.

Nebunie la Lisabona

Ultimele opt minute ale partidei dintre Portugalia şi Danemarca (2-3), din Grupa 1, au adus nu mai puţin de patru goluri.

În minutul 83 era 1-0 pentru lusitani, după golul lui Nani (42`). Bendtner a egalat un minut mai târziu, însă Portugalia a trecut din nou în avantaj graţie golului marcat de Deco din penalty (86`). Însă danezii au fost cei care au dat lovitura, reuşind în minutele 90 şi 92 să smulgă victoria, prin reuşitele lui Poulsen şi, respectiv, Jensen.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite