RUGBY: Alin Petrache: "Vreau ca România să câştige IRB Nations Cup!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alin Petrache, preşedintele FR de Rugby, a anunţat că echipa României are obiectiv câştigarea ediţiei 2009 a IRB Nations Cup de la Bucureşti, competiţie care se anunţă ca piatră de temelie în campania de calificare la CM 2011.

''Avem o participare destul de puternică faţă de anul trecut, vin majoritatea jucătorilor noştri care activează în Franţa, Anglia şi Italia. Eu îmi doresc să câştigăm acest turneu. Ăsta e obiectivul meu şi pe care l-am impus şi jucătorilor. Consider că acest turneu este prima cărămidă pe care o punem la baza calificării echipei naţionale la Cupa Mondială'', a declarat preşedintele FRR cu prilejul unei conferinţe de presă la sediul federaţiei.

Din lotul României nu vor face parte Bogdan Bălan, care se căsătoreşte, şi Ionuţ Tofan, prezent la un training special, important pentru cariera lui.

Alin Petrache a adăugat că ''este o onoare să avem un asemenea turneu în România, la Bucureşti. Mulţumim celor de la IRB că ne dau ocazia să facem cunoscut rugby-ul în ţară, cu ocazia acestor meciuri putem face cunoscut mai mult acest sport. S-a simţit şi la noi criza economică, financiară, dar cu ajutorul partenerilor noştri vom reuşi să trecem peste asta''.

Noul şef al FRR a subliniat importanţa acestui turneu, care va permite construcţia unei noi echipe naţionale, care să obţină calificarea la CM 2011 din Noua Zeelandă. ''Este un turneu extrem de important, va fi punctul nostru de pornire în campania de calificare la Cupa Mondială. Nu stăm pe roze, avem nevoie la anul în februarie şi martie de 5 victorii în 5 jocuri ca să nu avem emoţii. Va fi un punct de pornire, un nou start al echipei naţionale. Aş fi vrut să jucăm cu Franţa, Scoţia şi Italia la Bucureşti, atunci când joci cu cei mai puternici devii ca ei''.

Pentru prima oară la IRB Nations Cup participă Franţa A şi Scoţia A, ceea ce reprezintă un pas înainte pentru competiţia de la Bucureşti, un turneu important în planul de dezvoltare al acestui sport de către IRB.

Programul turneului:

Vineri 12 iunie: Italia A - Franţa A (ora 16,00); Scoţia A - Rusia (ora 18,00); Uruguay - România (ora 20,00)

Marţi 16 iunie: Scoţia A - Uruguay (ora 16,00); Italia A - Rusia (18,00); Franţa A - România (20,00)

Duminică 21 iunie: Rusia - Uruguay (ora 16,00); Italia A - România (ora 18,00); Franţa A - Scoţia A (ora 20,00).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite