Huliganii englezi bagă Poliţia Română în alertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Posibilitatea ca 4.000 de suporteri englezi să vină la Bucureşti pentru a urmări partida dintre Steaua şi Middlesbrough a pus pe jar Poliţia şi Jandarmeria române. Cele două instituţii au

Posibilitatea ca 4.000 de suporteri englezi să vină la Bucureşti pentru a urmări partida dintre Steaua şi Middlesbrough a pus pe jar Poliţia şi Jandarmeria române. Cele două instituţii au intrat deja în contact cu Steaua pentru a pune la punct, în cele mai mici amănunte, măsurile de securitate. "Semifinala va avea un grad de risc ridicat din cauza suporterilor lui Middlesbrough. Chiar englezii ne-au avertizat că fanii lor sunt violenţi şi beau mult", a precizat directorul executiv al grupării din Ghencea, Valeriu Argăseală. Într-un top al suporterilor englezi, cei ai lui Middlesbrough ocupă primul loc în ceea ce priveşte consumul de alcool. Mulţi dintre ei au interdicţie să însoţească echipa în deplasările din străinătate, fiind obligaţi să vadă meciul la televizor, în secţiile de poliţie de pe teritoriul britanic. şi-au anunţat prezenţa între 2.000 şi 4.000 de fani englezi care vor fi supravegheaţi, în permanenţă, de poliţia bucureşteană atât în zona hotelului, cât şi pe drumul spre stadion. Pe stadion, fanii englezi vor ocupa acelaşi sector ca şi cei rapidişti în sfertul de finală de acum o săptămână. În total, vor fi detaşaţi 2.000 de jandarmi şi 700 de poliţişti, la care se vor adăuga efective ale Poliţiei comunitare din sectoarele 1, 2 şi 3, şi elicopterele care vor survola zona.

Lăudaţi de UEFA
Forul european va trimite la meci o echipă care va filma comportamentul suporterilor pe durata partidei, precum şi metodele de securitate aplicate de forţele de ordine. De altfel, UEFA consideră că măsurile luate de Jandarmeria Română cu ocazia dublei întâlniri dintre Steaua şi Rapid ar putea fi un model pentru alte ţări europene.

Bilete mai ieftine pentru abonaţi
Tichetele pentru partida Steaua Middlesbrough se pun în vânzare astăzi, cu începere de la ora 10.00, la casele de la Stadionul Naţional şi de la arena din Ghencea. Fiecare persoană nu va putea cumpăra mai mult de cinci bilete, iar abonaţii vor putea achiziţiona tichete la jumătate de preţ. În total, s-au pus în vânzare 45.000 de bilete, iar în cazul în care fanii englezi vor fi mai puţini decât numărul anunţat, tichetele rămase vor fi distribuite suporterilor români miercuri sau în ziua meciului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite