Huiduieli, acoperite de staţia de amplificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tricolorii au fost huiduiţi de publicul prezent la amicalul cu Moldova. Contra a vrut să se retragă din naţională la finalul meciului, dar s-a răzgândit, fiind convins de către coechipieri

Tricolorii au fost huiduiţi de publicul prezent la amicalul cu Moldova. Contra a vrut să se retragă din naţională la finalul meciului, dar s-a răzgândit, fiind convins de către coechipieri

Potrivit fotbaliştilor din reprezentativa României, iritarea publicului a fost cauzată de mediatizarea în exces, în mass-media, a cazului Ogăraru.

Ultima reprezentaţie a elevilor lui Victor Piţurcă, în faţa propriilor fani, înainte de capitalul meci cu Olanda, programat pe 24 martie, la Rotterdam, a fost una destul de agitată. Dacă la începutul partidei, cei 7.000 de spectatori au fost liniştiţi, sporadic auzindu-se dinspre tribuna a II-a "Basarabia - Basarabia!", spre finalul primelor 45 de minute aceştia au început să murmure, nefiind mulţumiţi de prestaţia favoriţilor. Câteva execuţii slabe ale lui Contra i-au adus fundaşului apostrofări din tribune.

Tamaş a plecat, la pauză, nervos de la stadion

Înainte şi după pauză, tricolorii au fost huiduiţi copios. Deranjaţi de această atitudine, elevii lui Victor Piţurcă şi-au văzut de treabă în continuare, au marcat de două ori, dar la finalul amicalului şi-au vărsat năduful. Înlocuit la pauză, Tamaş, nervos, a plecat în grabă de la stadion, nu înainte de a se certa de la distanţă cu câţiva spectatori. "Din cauza a ce scrie prin ziare, suntem huiduiţi de suporteri. Asta fiindcă presa nu ne respectă. Presa decide cine vine la naţională", a spus Contra pentru TVR. În vestiar, "Guriţă" i-a anunţat pe colegi că a decis să se retragă din naţională. În frunte cu Mutu, coechipierii l-au convins să revină asupra deciziei. "A fost un antrenament reuşit pentru meciul cu Olanda. Noi ne-am mobilizat la fel cum am fi făcut-o dacă întâlneam Italia. Nu ne-a prea ieşit jocul în prima repriză, dar ne-am revenit în a doua. Cât despre public, eu nu am avut probleme, dar vizavi de colegii mei au existat momente care nu-şi aveau rostul. Cosmin (n.r. - Contra) era foarte trist în vestiar după meci. Pentru că noi toţi venim cu sufletul deschis la naţională şi nu e normal să fim huiduiţi sau înjuraţi", ne-a spus Florentin Petre. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, crede că dialogul de la distanţă Ogăraru-Contra l-a adus pe ultimul în "atenţia" fanilor. "Reacţia negativă a publicului a fost doar la adresa unui singur jucător: Guriţă Contra. E posibil ca din cauza declaraţiilor sale şi ale lui Ogăraru să se fi declanşat această reacţie a publicului", ne-a spus "Naşu".

Fluierături acoperite de ştirile naţionale

Crainicul Stadionului Naţional a apelat la o metodă inedită pentru a apăra jucătorii lui Piţurcă de nemulţumirea publicului, la meciul de miercuri cu Moldova, scor 2-0. Aceştia au ieşit de la vestiare pentru a doua repriză într-un moment în care la staţia de amplificare a arenei erau difuzate ştiri preluate de pe postul naţional de radio.

Pentru că a observat că jucătorii români sunt fluieraţi, organizatorii au decis imediat să mărească volumul difuzoarelor pentru a acoperi reacţia fanilor.

Întotdeauna, dacă nu vom avea un stadion doar al echipei naţionale, selecţionerul şi jucătorii vor decide pe ce arenă vor disputa meciurile de acasă. Legat de meciul cu Moldova, doar Victor Piţurcă poate face consideraţii tehnico-tactice.
Mircea Sandu,
preşedinte FRF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite