Hora, mai tare ca samba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa feminina de handbal a Romaniei a debutat cu o victorie in grupa semifinala II a Campionatului Mondial de la Sankt Petersburg, a sasea de la inceputul competitiei, pastrandu-si intacte sansele

Echipa feminina de handbal a Romaniei a debutat cu o victorie in grupa semifinala II a Campionatului Mondial de la Sankt Petersburg, a sasea de la inceputul competitiei, pastrandu-si intacte sansele de a accede in semifinale. Tricolorele au dispus cu 35-33 (17-15) de Brazilia si se afla pe primul loc in clasament, cu 6 puncte, urmate la un punct de Danemarca, detinatoarea titlului olimpic, care a izbutit doar o remiza, 28-28, cu Ucraina. Golurile echipei noastre au fost marcate de Gogarla (11), Luca (6), Varzaru (6), Maier (5), Galca (4), Gatzel (2) si Tivadar (1). Presedintele Federatiei de Handbal, Cristian Gatu, a urmarit meciul cu sud-americancele la birou, alaturi de colaboratorii sai si de sponsorul principal al echipei, Charles Janho. A aprins tigara de la tigara, s-a mirat de faptul ca antrenorul Tadici a inscris pe foaia de arbitraj trei portari si si-a trecut nervos mainile prin par cand Brazilia conducea cu 6-2. In minutul 20 al jocului, cand fetele au preluat conducerea, a sarit in picioare, exclamand: "Hai sa intram la pauza cu trei goluri avans, ca sa stau si eu mai linistit". Fostul mare handbalist a certat-o pe Narcisa Lecusanu, exasperat de ratarile acesteia, a laudat-o pe Simona Gogarla, "asta, da, jucatoare", si s-a crispat cand portarul Luminita Hutupan a receptionat o minge in stomac: "Parca m-a lovit pe mine". In repriza secunda, cand tricolorele se desprinsesera la sapte goluri, Gatu s-a mai linistit. Nici macar cand adversarele au marcat de cinci ori consecutiv, seful handbalului nu s-a impacientat, multumindu-se sa exclame: "Nu dam noi, dau ei. Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti". La final, s-a ridicat calm de pe scaun, i-a strans mana lui Janho care, exuberant, a promis ca va face o petrecere cu lautari daca fetele vor lua o medalie. "La 5-1 pentru adversare ma cam speriasem. Cu Germania (n.r. - meciul s-a disputat aseara) va fi ceva de genul "ori la bal, ori la spital". Daca batem, suntem in semifinale", a incheiat Gatu.
Sortii ne-au fost potrivnici
HCM Constanta si Steaua si-au aflat, ieri, adversarii din sferturile de finala ale cupelor europene la handbal. In Cupa Cupelor, constantenii vor infrunta formatia daneza Skjern Handball, iar in Challenge Cup, Steaua va intalni pe Vardar Skopje (Macedonia). Partidele tur sunt programate pe 4/5 februarie, iar returul - o saptamana mai tarziu, ambele noastre formatii urmand sa joace primul meci in deplasare. "Vardar a jucat anii trecuti in Liga Campionilor, iar in aceasta editie au eliminat pe Uztel Ploiesti. Este cea mai proasta tragere la sorti de care puteam avea parte", ne-a declarat Vasile Stanga, antrenorul Stelei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite