Hocheiştii canadieni, trimişi acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turneul masculin de hochei pe gheaţă şi-a desemnat semifinalistele, în penultimul act fiind programate, astăzi, partidele Finlanda Rusia şi Cehia Suedia. Finalistele ediţiei precedente,

Turneul masculin de hochei pe gheaţă şi-a desemnat semifinalistele, în penultimul act fiind programate, astăzi, partidele Finlanda Rusia şi Cehia Suedia. Finalistele ediţiei precedente, Canada şi SUA, au suferit un şoc puternic, ratând calificarea în careul de aşi.
Meciul zilei a opus Canada, deţinătoarea titlului, şi o echipă a Rusiei avidă de succesele de altădată, ultimul triumf olimpic al ex-sovieticilor datând din 1992. Trupa pregătită de Wayne Gretzky îşi arătase limitele încă din grupe, când pierduse cu un scor identic, 2-0, atât cu Elveţia, cât şi cu Cehia. Iar scenariul s-a repetat întocmai în meciul cu Rusia, în care reprezentanţii "frunzei de arţar" au arătat aceleaşi lacune în ofensivă, bifând al treilea joc fără gol marcat. Remarcabili în apărare, şi cu un portar, Nabokov, în zi mare, ruşii au deschis scorul în debutul ultimei reprize, prin Oveşkin, reuşind apoi să stăvilească toate acţiunile de atac ale nord-americanilor. Mai mult, cu 20 de secunde înainte de final, Kovalev a dat lovitura de graţie, punând capăt aventurii canadiene la Torino.
Olimpiada s-a încheiat dureros şi pentru echipa SUA, care a pierdut cu 4-3 întâlnirea cu Finlanda, singura formaţie care a câştigat toate meciurile disputate până acum. Americanii, care au deplasat un lot îmbătrânit, Chris Chelios, de exemplu, fiind, la 44 de ani, decanul de vârstă al întregului turneu de hochei, nu au jucat deloc rău, au tras de două ori mai multe şuturi pe poartă decât adversarii, dar au pierdut bătălia în apărare, unde portarul Di Pietro a fost mai puţin inspirat decât omologul său, Niitymaki. Pentru finlandezi, visul de a cuceri primul lor titlu olimpic este foarte aproape, ei arătând până acum ca o echipă solidă în toate compartimentele, capabilă să învingă pe oricine.
După un început de turneu ezitant, marcat de înfrângerile cu Elveţia, Finlanda şi Canada, Cehia pare să-şi fi revenit la timp, ea câştigând războiul fratricid cu Slovacia, însă nu atât de uşor pe cât o arată scorul de 3-1. Ultimul gol a fost marcat de Straka, cu trei secunde înainte de final, când slovacii scoseseră portarul pentru a forţa egalarea. În semifinale, cehii vor întâlni Suedia, învingătoare cu 6-2 în faţa Elveţiei.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite