Haos la Nurburgring

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fernando Alonso a fost urmat de brazilianul Felipe Massa şi de germanul Mark Webber la finalul unei curse pline de accidente cauzate de ploaia abundentă Fără îndoială, despre Marele Premiu

Fernando Alonso a fost urmat de brazilianul Felipe Massa şi de germanul Mark Webber la finalul unei curse pline de accidente cauzate de ploaia abundentă

Fără îndoială, despre Marele Premiu de Formula 1 al Europei, găzduit de circuitul german de la Nurburgring, se poate spune că a fost cel mai spectaculos din acest sezon.

În calificări, britanicul Hamilton a avut parte de un accident violent, dar asta nu l-a împiedicat să ia startul în cursă, chiar dacă de pe locul zece. Apoi, la numai un tur după debutul cursei, a început ploaia, iar haosul s-a instalat pe pistă.

În timp ce unii piloţi se înghesuiau la standuri pentru a schimba pneurile, alţii ieşeau în decor, nemaiputând controla bolizii. În aceste condiţii, debutantul Winkelhock de la formaţia Skyper s-a trezit lider, el fiind singurul pilot ce rula cu pneuri de ploaie.

În cele din urmă, monoposturile au fost oprite pe grila de start, unde au aşteptat domolirea ploii. După mai bine de zece minute, cursa s-a reluat, iar Winkelhock a fost depăşit lejer de mai mulţi piloţi, în frunte revenind Massa şi Alonso, care s-au luptat până în ultimele tururi pentru victorie.

Cu şapte tururi înainte de final, cei doi erau despărţiţi de doar 1,2 secunde, cu Massa pe primul loc, care se apăra cu disperare în faţa atacurilor lui Alonso. Două tururi mai târziu, spaniolul a reuşit să treacă de brazilian, între cei doi existând un contact, şi a scăpat în câştigător.

Înaintea conferinţei de presă, între cei doi piloţi a izbucnit scandalul, Massa adresându-i câteva vorbe grele lui Alonso, reproşându-i incidentul.

Clasament cursă

1. Fernando Alonso (McLaren) 2h:06:26.358
2. Felipe Massa (Ferrari)+8.1
3. Mark Webber (Renault)+1:05.6
4. Alexander Wurz (Williams)+1:05.9
5. David Coulthard (Renault)+1:13.6
6. Nick Heidfeld (BMW)+1:20.2
7. Robert Kubuca (BMW) +1:22.4
8. Heikki Kovalainen (Renault)+1 tur

Clasament piloti

1. Lewis Hamilton 70 p
2. Fernando Alonso 68 p
3. Felipe Massa 59 p
4. Kimi Raikkonen 52 p
5. Nick Heidfeld 36 p

Constructori

1. McLaren 138 p
2. Ferrari 111 p
3. BMW 61 p
4. Renault 32 p
5. Williams 18 p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite