Hănescu nu poate să joace şi la dublu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România începuse bine meciul cu Ucraina, din zona euro-africană a Cupei Davis. Hănescu şi-a făcut punctul, însă în cel de-al doilea meci Adrian Ungur a pierdut.

Călit în turneele ATP, unde a avut adversari dintre cei mai tari, Victor Hănescu a avut forţa să treacă de Ilia Marcenko (scor 7-6/1, 7-5, 6-4) chiar dacă nu atât de uşor cum se bănuia - meciurile din Cupa Davis au o altă încărcătură, în joc fiind orgoliul naţional. Dificil i-a fost românului în primul set, câştigat la tie-break, însă şi în celelalte două ucraineanul s-a agăţat de fiecare minge.

„Este foarte importantă această victorie într-un meci de Cupa Davis. Am început cu dreptul. Mi-am propus să câştig în trei seturi. Am jucat totuşi destul de mult. Peste trei ore. Meciul a fost obositor fizic", a declarat Hănescu, care a lăsat să se înţeleagă că este posibil să joace şi meciul de dublu.

"Vom vedea ce va face Ungur şi se va lua o decizie. Sincer vorbind, nu mă simt în stare. Trebuie gândit foarte bine. După cum a jucat contra mea Marcenko n-aş vrea să văd un meci decisiv între el şi Ungur", a adăugat jucătorul român, care a recunoscut că resimte turneele disputate în ultimul timp, unde a avut meciuri obositoare. În cea de-al doilea joc al zilei inaugurale, Adrian Ungur (nr. 167 ATP) a fost depăşit de experienţa lui Serghei Stakovski, un jucător clasat cu exact 100 de locuri mai sus decât jucătorul nostru. Ungur, care a luptat pentru fiecare minge, a fost învins cu scorul de 2-6, 7-6, 5-7, 5-7, în jocul lui simţindu-se la început tracul debutului în echipa României.

Astăzi, de la ora 12.00 (TVR1), are loc meciul de dublu, între perechile Horia Tecău/ Marius Copil şi Seghey Bubka jr./ Serghei Stakovski. Dacă perechea oaspeţilor pare bătută în cuie, Andrei Pavel, căpitanul nostru nejucător, va trebui să decidă până cu două ore înaintea meciului, cine va fi partenerul lui Tecău: Marius Copil, cu care am învins Rusia, sau Victor Hănescu, cu care am pierdut în Suedia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite