Handbalul feminin are viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de handbal a României s-a întors, ieri, din Canada, după ce a terminat Campionatul Mondial de tineret pe locul trei, în finala mică, selecţionata under-18 trecând cu scorul de 30-28

Naţionala de handbal a României s-a întors, ieri, din Canada, după ce a terminat Campionatul Mondial de tineret pe locul trei, în finala mică, selecţionata under-18 trecând cu scorul de 30-28 de Franţa.
Chiar dacă puteau să pună mâna pe cele mai strălucitoare medalii, handbalistele s-au încurcat în semifinale de Danemarca (32-34), formaţie care a devenit până la urmă campioană a lumii, după ce a trecut de Coreea de Sud, cu 36-33. "E bună şi medalia de bronz, chiar dacă normal ar fi fost să jucăm finala", au spus oficialii români, care au adăugat că premiile pentru fiecare jucătoare pot fi mai mari de 2.000 de lei. ţara noastră şi-a trecut în cont a cincea medalie la un Mondial, însă aceasta este prima la under-18, celelalte fiind luate la under-20.

Neagu, cea mai bună
Cea mai bună handbalistă a turneului final a fost aleasă jucătoarea care activează la Rulmentul Braşov, Cristina Neagu. Ea a avut evoluţii extraordinare în partidele cu Slovenia, Danemarca şi Franţa, în finala mică marcând 11 goluri, şi a fost selecţionată şi în echipa CM pe postul de inter stânga. Cristina Neagu a primit şi anul trecut, la Campionatul European de junioare, titlul de cea mai bună jucătoare a competiţiei. "Este extraordinar pentru mine că am luat titlul de cea mai bună jucătoare a competiţiei, dar îmi pare rău că nu ne-am calificat în finală. Oricum, pentru că am revenit aşa de puternic în finala mică, am fost toate foarte fericite după meci", a spus Neagu. În primul "7" a mai fost inclusă şi jucătoarea de la Rapid, Elena Dincă, pe postul de extremă stânga.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite