Handbalistele tricolore, învinse acasă după patru ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotată cu şanse reale la câştigarea medaliei de aur la Europenele din decembrie, naţionala României a "comis-o", în weekend, în cel mai pur stil mioritic: a pierdut pe teren propriu cu Ucraina, scor 35-36! Rezultatul ne pune, teoretic, în pericol chiar calificarea la turneul final din Norvegia şi Danemarca.

Reprezentativa feminină rămâne fără victorie în 2010, după ce la 31 martie, la Zaporoje, a remizat cu Ucraina, 27-27, tot în grupa I de calificare la Europene. Eşecul de la Buzău reprezintă totodată prima înfrângere pe teren propriu pentru "tricolore" după patru ani.

„Ne considerăm mari şi tari, dar nu asta e realitatea! Handbalistele de la Oltchim, care joacă pentru Ucraina şi-au făcut datoria faţă de culorile lor naţionale, dar şi noi le-am «ajutat». Nu ştiu ce s-a întâmplat, probabil gândul la Sărbători a dus la acest rezultat", a "tunat" antrenorul Radu Voina la final. România va juca ultimele partide din preliminarii la data de 26 mai, cu Portugalia (deplasare) şi la 29 mai, cu Elveţia, pe teren propriu.

Sunt două partide accesibile, având în vedere că elevele lui Voina şi-au spulberat deja aceste adversare în primele partide din grupă: România - Portugalia 37-23 şi Elveţia - România 18-39.

Clasament, Grupa I

1. Ucraina      4      7 p
2. România   4      5 p
3. Elveţia        4      4 p
4. Portugalia  4      0 p

*Primele două clasate se califică la turneul final al Campionatului European din decembrie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite