Hamilton îi taxează pe cei de la McLaren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajuns pe primul loc în clasamentul general al piloţilor, britanicul, prin vocea tatălui său, cere o mărire substanţială a venitului încă de la jumătatea acestui sezon Puştiul minune

Ajuns pe primul loc în clasamentul general al piloţilor, britanicul, prin vocea tatălui său, cere o mărire substanţială a venitului încă de la jumătatea acestui sezon

Puştiul minune al Formulei 1, Lewis Hamilton, va încerca în această după-amiază (15:00, în direct pe TVR 1), în cursa de la Magny Cours, să obţină a treia victorie consecutivă în Marele Circ. Iar acest lucru nu poate fi decât un atu în plus pentru negocierea pe care Anthony Hamilton, tatăl şi managerul pilotului britanic, o pune la cale după următoarea cursă de la Silverstone (Marea Britanie).

După un debut extraordinar de sezon, singurul pilot de culoare din Formula 1 s-a văzut în ipostaza de a se situa pe prima poziţie în clasamentul general, iar acest lucru nu a făcut altceva decât să crească pretenţiile sale. Lewis nu mai este mulţumit de situaţia sa financiară. El are un salariu de 200.000 de euro pe sezon, unul dintre cele mai mici din Formula 1, iar cu tot cu bonusuri ar ajunge la 500.000 de euro, câştig total în acest sezon. Cotidianul italian "Gazzeta dello Sport" a dezvăluit ca managerul Anthony Hamilton le solicită celor de la McLaren o majorare a salariului până la patru milioane de euro. Lucru posibil, deoarece, la începutul sezonului, Lewis a introdus o clauză prin care îşi poate renegocia salariul la jumătatea sezonului, în cazul în care se va situa în primele şase poziţii. Solicitarea a fost acceptată de cei de la McLaren-Mercedes, care nu se gândeau că la debut britanicul va fi într-o asemenea ipostază. Acest lucru îi costă acum, Lewis aşteptând la cotitură să îi taxeze.

După cursa de la Silverstone, Anthony Hamilton şi Ron Dennis, bossul de la McLaren, se vor aşeza la masa tratativelor, pentru că, şi în cazul nefericit în care va abandona în Franţa şi Anglia, Lewis tot nu are cum să se claseze mai jos de locul şase. Va fi greu de crezut că Ron Dennis nu va accepta să-i dea un salariu de patru milioane britanicului de culoare, în condiţiile în care celălalt pilot al echipei, spaniolul Fernando Alonso, încasează anual 39 milioane de euro. Altfel, Hamilton a întâmpinat probleme serioase în prima sesiune de calificări de la Magny Cours, unde a venit abia pe locul şase din pricina problemelor pe care le-a avut la maşină. "Sistemul de protecţie a motorului s-a activat deoarece acesta a fost prea rece. Am schimbat nivelul minim al temperaturii admise şi totul a fost ok", a admis greşeala tehnică unul dintre purtătorii de cuvânt de la McLaren.

Posibilă rocadă Raikkonen - Alonso

Finalul acestui sezon ar putea aduce o schimbare în ceea ce înseamnă viitorul piloţilor de la echipele din top. Astfel, Ferrari şi McLaren-Mercedes nu ar zice nu unui schimb între Kimi Raikkonen şi campionul mondial en-titre, Fernando Alonso. Finlandezul era vizat ca un posibil înlocuitor al lui Schumacher, însă nu a dat randamentul scontat în acest sezon. Iar cei de la scuderia italiană nu par aşa de încântaţi să-i ofere un salariu anual de 50 milioane de dolari, cel mai mare din Marele Circ. Pe de altă parte, Alonso nu se simte confortabil în actuala ipostază, în care se vede nevoit să admire de pe locul secund ascensiunea incredibilă a lui Hamilton, care i-a spulberat, în doar câteva luni, postura de vedetă la McLaren.

Nu există nicio dispută între mine şi Alonso. Fiecare ne facem treaba la McLaren. De acum înainte nu vom mai vorbi unul despre celălalt dacă nu suntem amândoi de faţă.
Lewis Hamilton
lider în clasamentul piloţilor

Massa, în pole-position

Brazilianul Felipe Massa, de la scuderia Ferrari, va pleca de pe prima poziţie a grilei de start, în Marele Premiu de Formula 1 din Franţa. El a fost secondat de liderul clasamentului general al piloţilor, Lewis Hamilton, de la McLaren-Mercedes, în timp ce poziţia a treia va fi ocupată de celălalt pilot de la Ferrari, Kimi Raikkonen. Campionul mondial en-titre, spaniolul Fernando Alonso, va pleca abia de pe locul 10 la Magny Cours, după ce a terminat rapid şedinţa de antrenamente de ieri din
cauza problemelor la maşină.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite