Hamilton, out?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul englez a intrat într-un perete de pneuri în timpul calificărilor pentru Marele Premiu al Europei, care va avea loc, astăzi, la Nurburgring (15.00, TVR1) Liderul clasamentului

Pilotul englez a intrat într-un perete de pneuri în timpul calificărilor pentru Marele Premiu al Europei, care va avea loc, astăzi, la Nurburgring (15.00, TVR1)

Liderul clasamentului piloţilor, Lewis Hamilton, nu ştie dacă va putea concura astăzi la Marele Premiu al Europei. Pilotul britanic a fost protagonistul unui accident spectaculos ieri, în timpul calificărilor pentru cursa de la Nurburgring.

În cea de-a treia sesiune a şedinţei de calificări, acesta a intrat cu o vitează foarte mare într-un perete de pneuri, fiind luat cu ambulanţa de la locul accidentului. În urma calificărilor, finlandezul Kimi Raikkonen va pleca din pole position.

Debutantul-minune Lewis Hamilton a avut parte ieri de primul său ghinion în Formula 1. Lider al clasamentului piloţilor, acesta a căzut victimă exploziei pneului drept al monopostului McLaren pe care îl pilota. În urma accidentului, Hamilton a fost urcat într-o ambulanţă care a sosit la faţa locului, medicii imobilizându-i corpul pe o targă. Pilotul a ridicat totuşi mâna dreaptă în semn că totul este în regulă.

La scurt timp de la accident, bossul McLaren, Ron Dennis, a anunţat că Lewis este în afara oricărui pericol, însă nu poate preciza dacă pilotul de 22 de ani va participa la cursa de astăzi. Şedinţa de calificări a fost întreruptă timp de 10 minute pentru refacerea peretelui de protecţie. Finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari) va ocupa astăzi prima poziţie pe grila de start, după ce a reuşit cel mai bun timp din calificări.

Raikkonen, care a obţinut al 13-lea pole position din carieră, al doilea din acest sezon, îl va avea alături în prima linie a grilei de start pe spaniolul Fernando Alonso (McLaren-Mercedes). Linia a doua va fi ocupată de brazilianul Massa (Ferrari) şi de germanul Nick Heidfeld (BMW Sauber). Dacă va participa, Hamilton va pleca de pe cea de-a 10-a poziţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite