Halterofilii romani vor doua medalii la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Doha, in Qatar, debuteaza astazi editia centenara a Campionatelor Mondiale de haltere, competitie care se va incheia pe 17 noiembrie. Romania participa cu 7 sportivi, cinci baieti si doua fete,

La Doha, in Qatar, debuteaza astazi editia centenara a Campionatelor Mondiale de haltere, competitie care se va incheia pe 17 noiembrie. Romania participa cu 7 sportivi, cinci baieti si doua fete, in frunte cu Valeriu Calancea, cel care intentioneaza sa-si apere cele doua medalii de aur castigate la Vancouver (Canada), in 2003, la categoria 85 kg. ,Obiectivul nostru este cucerirea a doua medalii, dintre care una la total. Calancea a ajuns la parametrii optimi si se apropie de forma pe care a avut-o la Vancouver. A muncit mult, ajungand sa ridice cate 15-20 de tone la un antrenament", ne-a declarat presedintele federatiei, Nicu Vlad, cel care conduce delegatia tricolora la aceasta competitie. In afara de Calancea, cu sanse la podium, mai sunt creditati Adrian Jigau (62 kg), Sebastian Dogariu (77 kg) si Marioara Munteanu (53 kg), toti medaliati la Campionatul European din acest an. Ceilalti trei sportivi - Roxana Cocos (58 kg), Florin Veliciu (62 kg) si Ninel Miculescu (69 kg) - sunt foarte tineri, fiind selectionati pentru a capata experienta internationala.
Nicu Vlad a fost cazat intr-un camin pentru refugiati
Presedintele FRH a ajuns la Doha duminica noaptea, dupa o calatorie nu lipsita de peripetii. La Istanbul, unde avionul a facut escala, el a trebuit sa se foloseasca de pasaportul australian pentru a-si putea continua drumul, si asta deoarece organizatorii competitiei nu trimisesera autoritatilor turce lista cu sportivii si oficialii invitati, iar Nicu Vlad nu avea viza de tranzit. Cum la destinatie nu a fost asteptat de nimeni, romanul, care este si membru in Comitetul Executiv al federatiei internationale, a fost nevoit sa innopteze intr-un camin pentru refugiati! "Nu am inchis ochii toata noaptea, pentru ca mai eram in camera cu alti sapte indivizi", a spus Vlad, situatia sa fiind rezolvata abia a doua zi dimineata.
Marioara Munteanu, campioana europeana dupa sapte luni
La Europenele din luna aprilie, Marioara Munteanu cucerise o medalie de aur, una de argint si una de bronz. Cum sportiva clasata inaintea ei, Anastasia Novikova (Belarus), a fost depistata pozitiv la controlul doping, romanca va primi medalia de aur in locul celei de argint, devenind prima sportiva din tara noastra care cucereste un titlu continental la total. Performanta ii va da dreptul ca, dupa retragerea din activitatea competitionala, sa primeasca o renta viagera, fiind vorba despre o proba olimpica. La aceeasi competitie, Adrian Jigau a beneficiat si el de descalificarea unui sportiv clasat inaintea sa, obtinand o medalie de aur si doua de argint, desi initial cucerise un argint si doua bronzuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite