Hagi a jonglat cu mingea de tenis la Progresul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Hagi a alternat loviturile în forţă  cu glumele făcute cu spectatorii
Gică Hagi a alternat loviturile în forţă cu glumele făcute cu spectatorii

„Regele“ a participat la un meci în scopuri caritabile, alături de Andrei Pavel, Horia Tecău şi Iosif Rotariu.

Ajuns la ediţia cu numărul 20, turneul bucureştean de tenis ocupă în acest an o poziţie mai bună în calendarul circuitului ATP, fiind mutat din septembrie în aprilie - fiind pe zgură, el devine astfel o etapă pregătitoare pentru Roland Garros.

Deloc întâmplător, pe afişul întrecerii se regăsesc jucători bine plasaţi în ierarhia mondială, printre ei figurând şi Giles Simon, care a pierdut (3-6, 4-6) sâmbătă, în semifinalele de la Monte Carlo. Aflat pe locul 13 în lume, francezul va trece direct în turul 2, alături de Florian Mayer (Germania, 18 ATP) şi Viktor Troicki (Serbia, 25 ATP). 

Trei români au primit wild-card

În condiţiile în care Victor Hănescu a decis să participe la turneul barcelonez, dintre jucătorii români a pătruns direct pe tabloul principal, graţie clasamentului ATP, doar Adrian Ungur (locul 92). Aşa cum se procedează peste tot, trei jucători autohtoni au primit wild-card: Victor Crivoi (locul 246 ATP), Marius Copil (255) şi Gabriel Moraru (419).

În primul tur, românii au următorii adversari: Ungur - israelianul Dudi Sela (63 ATP), Copil - germanul Tobias Kamke (88 ATP), Moraru - polonezul Lukasz Kubot (52 ATP, cap de serie numărul 7), iar Crivoi va întâlni un jucător venit din calificări.

Speranţele românilor de a se impune acasă sunt legate de proba de dublu - de altfel, acolo s-a înregistrat şi singurul nostru succes, în 1998, când Andrei Pavel şi Gabriel Trifu au dispus în finală, cu 7-6, 7-6, de George Cosac şi Dinu Pescariu.

Aflat pe locul 9 în lume, Horia Tecău îşi doreşte o victorie aici, alături de suedezul Robert Lindstedt. În primul tur, cei doi vor juca împotriva lui Florin Mergea şi Andrei Dăescu. La fel ca anul trecut, când cuplul româno-suedez s-a impus în super-tie-break. Foşti colegi de dublu la juniori, Tecău şi Mergea au mers apoi pe drumuri diferite.

Nasty, înlocuit de tecău

Sub ochii Nadiei Comăneci, dar şi a unui numeros public, Gică Hagi a reuşit câteva jonglerii, aseară, pe „Centralul" de la Arenele BNR.

Nu cu balonul de fotbal, ci cu mingea mai mică, de culoare galbenă. Solicitat să participe la acest meci în scopuri caritabile, „Regele" a acceptat imediat. El a făcut echipă cu Andrei Pavel, în timp ce dincolo de fileu s-au aflat Horia Tecău şi Iosif Rotariu.

Tricourile purtate de combatanţi vor fi scoase la licitaţie pe pagina de Facebook a turneului. Banii obţinuţi astfel vor fi donaţi fetiţei adoptive a fostului internaţional de fotbal stelist, Kassandra Rotariu (6 ani), ce urmează a fi supusă unei noi intervenţii chirurgicale.

Ilie Năstase nu a mai ajuns la acest meci. Fostul campion român a asistat ieri, la finala turneului de la Monte Carlo, acolo unde Rafael Nadal i-a administrat o corecţie (6-3, 6-1) liderului mondial Novak Djokovici.

Câştigătorul va încasa 71.900 de euro

La turneul bucureştean se vor oferi premii în valoare totală de 398.250 de euro. La simplu, câştigătorul va primi 71.900, iar finalistul 37.860, în timp ce învingătorii de la dublu vor împărţi 21.800 de euro, iar învinşii 11.480.

În ambele probe se va acorda următorul punctaj: locul 1 - 250 p, 2 - 150 p, 3 - 90 p, perdanţi în semifinale - 90 p. În acest an, spectatorii au la dispoziţie şi un autobuz etajat cu care pot ajunge, gratuit, la Arenele BNR, acesta având următorul traseu: Piaţa Victoriei (staţia Lascăr Catargiu), Piaţa Romană (vizavi de coloane), 21 Decembrie (TNB), Piaţa Unirii (Hanul lui Manuc) şi Piaţa Operei (Podul Eroilor).

Meciurile de astăzi încep la ora 10.00. Preşcolarii, elevii, studenţii şi pensionarii au acces liber azi, dar şi între 25 şi 27 aprilie - primii 1.000 veniţi la arenă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite