E Hagi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Becali a decis să-l numească antrenor la Steaua pe cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor Pentru mulţi mutarea lui Gigi Becali este surprinzătoare. După o săptămână

Gigi Becali a decis să-l numească antrenor la Steaua pe cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor

Pentru mulţi mutarea lui Gigi Becali este surprinzătoare. După o săptămână de pregătiri în Spania, Cosmin Olăroiu se întoarce şi-l anunţă pe Gigi Becali că ar accepta oferta formaţiei Al Hilal şi că doreşte să demisioneze. Patronul Stelei răspunde afirmativ, după care se suie în maşină şi pleacă în trombă la Constanţa pentru a-l convinge pe Hagi, aflat fără angajament de aproape un an, să preia formaţia roş-albastră.

După o serie de discuţii, purtate pe toată durata zilei de sâmbătă, "Regele" acceptă oferta roş-albaştrilor. Va conduce Steaua pe următoarele două sezoane şi va avea ca obiectiv accederea în grupele Ligii Campionilor, câştigarea titlului şi a Cupei României. Salariul anual - 400.000 de dolari, fără bonusurile de obiectiv. "M-am înţeles cu Hagi, 99 la sută e noul antrenor al formaţiei din Ghencea", a confirmat Gigi Becali. Fostul selecţioner va susţine azi o conferinţă de presă în care va semna contractul cu Steaua.

Secundul lui Dinamo vine la Steaua

Mihai Teja şi Massimo Pedrazzini, acesta din urmă fostul secund al lui Zenga de la Steaua, vor fi colaboratorii apropiaţi ai lui Hagi în Ghencea. De asemenea, Zoli Iaşko se va ocupa de pregătirea portarilor. Interesant este că unul dintre viitori săi secunzi, Mihai Teja, a fost până sâmbătă antrenorul secund al lui Mircea Rednic la rivala Dinamo! "A venit la mine şi mi-a spus că pleacă la Steaua, unde îi vor fi oferiţi mai mulţi bani decât la noi. L-am înţeles, ne-am strâns mâna şi a plecat", a recunoscut Mircea Rednic, tehnicianul campioanei. Iniţial, în locul lui Teja, urma să vină Gabi Balint, dar acesta l-a refuzat pe Hagi. "Am o carieră în lumea televiziunii, care îmi place şi care se bucură de succes. În plus, vreau să fiu antrenor principal. E o onoare pentru mine că Steaua se gândeşte la mine, dar a trebuit să refuz", a declarat Balint. Surse autorizate pretind că Teja este rudă cu Gigi Becali şi de aceea a ajuns la Steaua, la sfatul lui Gigi. De asemenea, numirea lui Pedrazzini a fost impusă tot de latifudniar.

"Adrian Ilie va juca din nou"

Gigi Becali a făcut aseară o afirmaţie-şoc, afirmând despre managerul sportiv Adrian Ilie că va reveni pe gazon şi va juca pentru echipa antrenată de Gheorghe Hagi. "Mie îmi convine să-l plătesc ca jucător, nu ca oficial. Adrian Ilie va intra 10-15 minute pe teren şi astfel plătesc mai puţin impozite cu 40.000-50.000 de euro. Finanţele n-au ce să-mi facă, nu e evaziune fiscală. Dacă ar fi manager, aş plăti impozite mai mari, dacă va fi jucător, salvez nişte bani", a anunţat misterios Becali. Adrian Ilie s-a antrenat cot la cot cu steliştii în cantonamentul din Spania şi a avut, conform fotbaliştilor, o condiţie fizică de invidiat.

Gică Popescu: "Nu e momentul potrivit"

Concomitent cu această mutare se încearcă şi numirea lui Gică Popescu (foto) ca preşedinte al formaţiei din Ghencea. "L-am sunat, i-am făcut o ofertă. Mi-a transmis că nu e imposibil, că-l onorează propunerea mea, dar nu prea poate fiindcă are nişte afaceri în care este deja implicat. Dacă vine la Steaua, o să muncească de dimineaţă până seara. Dar urmează să mai discutăm zilele viitoare în privinţa sa", a recunoscut Gigi Becali tratativele cu fostul căpitan al echipei naţionale de fotbal. "Nu e momentul potrivit să revin în fotbal. Mai aştept", s-a eschivat Gică Popescu. În privinţa transferurilor cerute de Hagi, se pare că primele două nume vehiculate sunt Emeghara şi Pleşan de la Poli Timişoara. Dacă în cazul primului lucrurile sunt aranjate, cu fostul craiovean e de negociat cu Marian Iancu, patronul Politehnicii Timişoara.

Ce ţinte urmăreşte Gigi Becali prin aducerea lui Hagi la formaţia din Ghencea?

1) RELAŢIA CU GALERIA DIN GHENCEA. Apropierea faţă de fani cu care se află în scandal după ce a purtat fularul rivalei din Şoseaua Ştefan cel Mare la meciul Dinamo - CFR Cluj (1-0). Prin aducerea lui Hagi, adulat de suporterii din Ghencea, patronul din Ghencea încearcă să le recâştige încrederea, aşa cum a încercat într-un moment delicat, anul trecut, cu Lăcătuş.

2) ÎMPĂCAREA CU VERII IOAN ŞI VICTOR BECALI. Reluarea relaţiei cu vărul Ioan Becali, impresarul celor mai mulţi fotbalişti români. Cei doi sunt certaţi "la cuţite" încă din 2000, iar Gigi Becali (foto) doreşte o împăcare din care poate trage mai multe avantaje. Fostul agent este în relaţii foarte bune cu Hagi, iar latifundiarul din Pipera ştie foarte bine acest aspect. Familia joacă un rol important la machidoni, iar scandalul dintre ei nu este privit cu ochi buni de rude.

3) LOVITURĂ POLITICĂ. Prin aducerea lui Hagi, patronul din Ghencea speră să obţină capital politic. El se gândeşte că s-a creat o efervescenţă din punct de vedere fotbalistic, iar fanii Stelei îl vor recompensa cu voturi la viitoarele alegeri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite