Hagi se pregăteşte de Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

a preferat să stea departe de fotbal după demisia de la Poli Timişoara, declarând că avea nevoie de o perioadă de odihnă."Am făcut-o în primul rând pentru familie, dar şi pentru că era

a preferat să stea departe de fotbal după demisia de la Poli Timişoara, declarând că avea nevoie de o perioadă de odihnă.
"Am făcut-o în primul rând pentru familie, dar şi pentru că era nevoie de o pauză. Dacă stau bine să mă gândesc, nu am mai avut concediu în luna august de 30 de ani, de când am intrat în fotbal", explică Hagi, care admite că se mulţumeşte deocamdată cu a urmări meciurile din Liga I şi Liga Campionilor. "Am văzut şi meciul Stelei cu Rapid şi cred că ambele echipe au dat dovadă de calitate în joc. Pentru Steaua va urma un meci de foc cu Dinamo, miercuri, pentru că, dacă vor câştiga, dinamoviştii vor lua mai mult ca sigur şi campionatul. E bine că echipele româneşti au acum şi alte obiective. Steaua, de exemplu, va avea mult de muncă în Europa. A surprins pe toată lumea în Liga Campionilor, dar trebuie să ştie că abia acum încep meciurile grele. Partea bună e că orice experienţă într-o asemenea competiţie e utilă. Jucătorii vor învăţa foarte mult", susţine Hagi, care povesteşte cum a trăit atmosfera de pe Santiago Bernabeu pe vremea când juca la Real Madrid, una dintre adversarele Stelei: "Există stadioane care îţi impun respect încă de la intrarea pe gazon, iar Bernabeu este cu siguranţă unul dintre ele". Chestionat despre perioada petrecută la Madrid, Hagi a dezvăluit şi dedesubturile despărţirii de Real. "Primul sezon a fost greu, însă în stagiunea următoare am reuşit să câştig publicul şi să mă impun. Totul s-a destrămat în ultimele etape, când am pierdut titlul. Preşedintele de atunci (n.r. - Ramon Mendoza) mi-a spus că dacă ieşeam campioni îmi prelungea automat contractul", povesteşte Gheorghe Hagi.

Dică, posibila revelaţie a Ligii
Hagi îl vede pe atacantul Stelei ca pe o posibilă surpriză a acestui sezon de Liga Campionilor: "La nivel de echipe, favoriţii sunt clari: Barcelona, Real Madrid, Inter Milano şi Chelsea. Dintre jucători ar putea apărea revelaţii. Podolski şi Reyes ar putea fi marile surprize, iar de la noi - Dică. Trece printr-o perioadă excelentă".

"Naţionala trebuie să se califice"
Deşi evoluţia echipelor de club în Europa e principala temă a zilei, Regele a ţinut să vorbească şi despre echipa naţională. "Trebuie să ne gândim la un singur lucru: calificarea. E momentul să vină, pentru că România poate, dar trebuie să mai şi vrea să accepte disciplina pentru a reveni în elită". Înţelegerea cu Vodafone l-a determinat pe fostul decar al naţionalei să sublinieze importanţa unor parteneriate de acest fel în lumea fotbalului: "Cluburile de la noi trebuie să profite de momentul bun prin care trec şi să lucreze mult la capitolul credibilitate. Dacă ai aşa ceva, vei avea şi sponsori care să te ajute să faci performanţă".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite