Guso, musulmanul Pandurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portarul bosniac a devenit, după egalul scos de echipa din Târgu Jiu pe terenul Rapidului, fotbalistul străin cu cele mai multe meciuri jucate în prima ligă din România

echipă pentru care a evoluat meci de meci timp de trei sezoane.
Constanta evoluţiilor sale l-a făcut unul dintre cei mai iubiţi jucători ai ştiinţei, ceea ce nu l-a împiedicat însă să părăsească formaţia din Bănie pentru Dinamo, atunci când oltenii au intrat în deriva care i-a dus spre liga secundă. După o experienţă eşuată în Groapă, portarul bosniac a ajuns la FC Argeş, iar, începând cu acest sezon, a revenit în Oltenia, dar nu la Craiova, ci la Târgu Jiu. "ştiam că am realizat un record de longevitate în Liga I, comparativ cu toţi fotbaliştii străini care au evoluat în România. Pe măsură ce treceau etapele, oamenii îmi spuneau:
Te apropii de al 100-lea meci în campionatul românesc
, dar iată că a trecut şi acest joc. Mă bucur că am reuşit să joc atât de mult. Sper din toată inima să fiu sănătos pentru a putea evolua în cât mai multe partide de aici încolo", ne-a spus Adnan, pentru care întâlnirea cu liderul Ligii I are o importanţă aparte.
La Craiova s-a simţit cel mai bine ca fotbalist
"La Dinamo nu mi s-au dat prea multe şanse să-mi arăt valoarea. Meciul de duminică este atât o revanşă pentru mine, cât şi al 102-lea meci în prima ligă", a mai spus bosniacul. Goalkeeper-ul recunoaşte că momentele cele mai frumoase ca jucător le-a trăit la Universitatea Craiova. "Cele mai mari satisfacţii le-am avut la Craiova, echipă pentru care am evoluat în nu mai puţin de 72 de meciuri, neluându-le în calcul pe cele din Cupă. Acum, ştiinţa este o formaţie interesantă, mai ales că, de pe vremea când eram eu acolo, nu-i cunosc decât pe Andrei Ionescu şi pe rezerva de portar Bănică. Acum joc la Pandurii, o echipă tot din Oltenia, şi mă simt excelent. Intru în al patrulea an din viaţă în care trăiesc în această zonă a României", se amuză bosniacul.
Nu mănâncă porc nici măcar în cantonament
Coechipierul gorjenilor este musulman şi, după fiecare meci reuşit al Pandurilor, se roagă lui Allah: "După fiecare partidă bună pe care o facem îi mulţumesc lui Dumnezeu. Din păcate, moschei, unde să mă pot ruga, nu am văzut decât în Bucureşti şi în Constanţa". Ex-iugoslavul nu pune gura pe carnea de porc, aşa cum îi cere religia sa. "Nici eu, nici Daouda, cu care am fost coleg la Craiova şi la Piteşti şi care este musulman ca şi mine, nu mâncăm porc. De fiecare dată când coechipierii noştri aveau astfel de carne la masă, noi aveam un meniu separat cu carne de pui sau vită. şi aici, la Tg. Jiu, doctorul ştie că eu am un regim special", a mai dezvăluit Guso, care a încheiat: "De-abia aştept să plec în vacanţă în Bosnia alături de familie. La Tg. Jiu locuiesc cu soţia mea, dar şi cu fetiţa, care a împlinit trei ani chiar de Moş Nicolae. Pentru la anul îmi doresc ca Pandurii să joace din ce în ce mai bine".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite