Greii fotbalului, strânşi cu uşa de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 DNA a pus ieri sechestru pe sediul LPF şi pe mai multe imobile deţinute de Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir. „Naşul“  a fost chemat şi să dea explicaţii în cazul dezafilierii Craiovei.

Direcţia Naţională Anticorupţie e pe cale să finalizeze ancheta în cazul excluderii Universităţii Craiova din toate competiţiile fotbalistice. Doi procurori au fost prezenţi, ieri, la sediul LPF, pentru a-i înmâna lui Dumitru Dragomir o copie a ordonanţelor de punere sub sechestru a unor bunuri, incluzând şi sediul instituţiei. De altfel, atât FRF, cât şi LPF sunt învinuite de procurorii DNA în acest dosar, alături de preşedinţii lor şi de câţiva membri ai Comitetului Executiv, acuzele fiind de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru.

„Mă doare-n borurile de la pălărie de procurorii DNA", spunea miercuri Dragomir. Ieri, preşedintelui LPF îi pierise de tot zâmbetul. „Prin această măsură se încearcă timorarea Adunării Generale a FRF. Se încearcă oprirea televizării meciurilor de fotbal, ca să se inflameze şi mai tare lumea. În momentul în care nu se vor transmite meciuri, lumea va înnebuni. Sponsorii vor pleca de la LPF, cluburile se vor desfiinţa, întreg campionatul se va desfiinţa. E sfârşitul!", s-a scandalizat preşedintele LPF.

Mititelu: „Se va pune sechestru şi pe conturi"

„După acest sechestru, va urma cel de la nivelul conturilor, exceptând conturile de salarii!", a dezvăluit Adrian Mititelu, omul care a declanşat tot acest scandal în urma plângerii penale depuse la 16 septembrie 2011. Nici preşedintele FRF, Mircea Sandu, nu pare foarte liniştit. După ce a prezidat ieri-dimineaţă o şedinţă a Comitetului Executiv, „Naşul" s-a deplasat la sediul DNA, pentru a fi audiat. Potrivit unor surse implicate în acest dosar, procurorii vor pune sechestru şi pe sediul FRF în zilele următoare.

„Mi s-au solicitat lămuriri", a declarat Sandu. Procurorii au mai pus sechestru şi pe mai multe imobile aparţinând lui Sandu şi Dragomir. „Problema lui Mititelu îl interesează pe el direct. Nu mă simt hărţuit, dreptatea e în totalitate aici. Poate dăm şi noi în judecată DNA-ul, zic şi eu", a mai spus preşedintele FRF, care susţine în continuare că decizia Comitetului Executiv din 20 iulie 2011, de a dezafilia clubul Universitatea Craiova, a fost una justă.

Va fi „Ştiinţa" reprimită în Liga a II-a?

Singura posibilitate ca această hotărâre să fie anulată este în cadrul votului Adunării Generale, convocată pentru 14 mai 2012. Sandu admite că există posibilitatea unui verdict parţial favorabil echipei oltene: „Probabil că echipa va fi reprimită în Liga a II-a, dar să ceri daune de 50 de milioane de euro e absurd".

"Mititelu a desfiinţat Craiova, nu noi. El nu putea să joace nici în Liga a II-a, chiar dacă a luat licenţa, pentru că nu avea bani să îşi plătească jucătorii.''
Dumitru Dragomir preşedinte LPF

"Pentru mine nu e un subiect Mititelu. Pe mine mă deranjează că Universitatea Craiova nu are echipă. Să fim serioşi, nu ştiu cum dă curs DNA-ul la aşa ceva...''
Mircea Sandu preşedinte FRF

"Dragomir face spume, ca iapa  lui Tache. Ştie că i se apropie sfârşitul. Nu va mai fi preşedinte la LPF şi nu vrea să accepte asta.''
Adrian Mititelu patron Universitatea Craiova

"Dragomir are susţinere doar la Rahova. I-au pregătit o celulă frumoasă. Cine-s aceşti Sandu şi Dragomir, care au luat fotbalul prizonier?!''
Adrian Mititelu patron Universitatea Craiova

64 de ani au trecut de când a fost înfiinţat clubul Universitatea Craiova.

Ciubotă: „Mititelu e ca Mussolini"

Avocatul Ligii Profesioniste de Fotbal, Cătălin Ciubotă, l-a ironizat pe Adrian Mititelu. „Am văzut că domnul Mititelu seamănă foarte mult cu domnul Benito Mussolini. Se pare că a copiat şi comportamentul liderului fascist", a spus Ciubotă. „E un ghiolban, un şpăgar şi un nenorocit acest Ciubotă. Eu îmi apăr sărăcia şi neamul, vorba poetului. Dictatorii trebuie căutaţi la LPF şi FRF", a răspuns olteanul.

Sandu: „Există  mafia pariurilor"

Mircea Sandu a primit de trei ori alerte de la UEFA cu privire la meciuri din competiţiile interne bănuite că ar fi fost aranjate pentru pariuri. „Văd nişte rezultate şi am primit nişte documente de la sistemul de alertă al UEFA. În acestea ni se spune că, la anumite meciuri, fluctuaţia de pariori şi de pariuri a tras semnalul de alarmă. Atunci tind să cred că jucătorii, conducătorii, antrenorii se ocupă şi cu de-astea. Dar se pare că există în toată lumea",
a spus şeful FRF.

Nu se mai aduc arbitri străini în Liga I!

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Ion Crăciunescu, poate răsufla uşurat după şedinţa Comitetului Executiv al FRF. Deşi arbitrajele din ultimele etape au fost criticate vehement de mai mulţi patroni din Liga I, precum Gigi Becali, Adrian Porumboiu şi George Copos, care au solicitat aducerea de arbitri străini, propunerea a fost respinsă ieri.

„Problema arbitrilor străini s-a supus la vot, dar a fost respinsă", a spus Crăciunescu. „Au fost cinci voturi pentru, trei împotrivă şi cinci abţineri, deci nu s-a îndeplinit condiţia de jumătate plus unu. Nici nu au făcut o analiză a arbitrajelor din primele cinci etape. Să spună că procentul ăla de 10% a fost încălcat, astfel că solicităm arbitri străini. Nu avem nimic concret. Vom vedea ce se întâmplă, dacă solicită un anumit meci vom avea o reanaliză",
a dezvăluit şi preşedintele FRF, Mircea Sandu.

Ion Crăciunescu nu va mai avea însă dreptul să analizeze arbitrajele în cadrul emisiunii pe care o realizează la Digi Sport. „În Comitetul Executiv s-a făcut recomandarea ca domnul Crăciunescu mai bine să îşi crească salariul decât să meargă la televiziuni şi să facă analiza arbitrajelor. Preşedintele CCA, observatorii sau arbitrii activi, aşa cum spune şi UEFA, nu vor mai avea dreptul să facă asta. Este corect să fie aşa până la urmă", a menţionat Sandu.

Vom avea o ligă cu 14 echipe

Mircea Sandu a dezvăluit că s-a aprobat cu un sezon a modificării sistemului competiţional la Liga a II-a şi Liga a III-a. „În sezonul 2012-2013, Liga a II-a va avea 16 echipe. Din 2013-2014 se va trece la 14 echipe, iar în 2014-2015 vom începe Ligaa II-a şi a III-a cu 12 echipe, vom avea deci play-off şi play-out", a precizat preşedintele FRF.

Mircea Sandu crede că şi numărul echipelor din Liga I ar trebui redus. „Avem un campionat slab. Din punctul meu de vedere, e un campionat care ar trebui să aibă 14 echipe, cel mult 16... Am avea parte de meciuri mult mai disputate", a spus „Naşul".

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite