Grecu şi-a ales magnificii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul lotului masculin a stabilit lista gimnaştilor pentru Olimpiadă. Drăgulescu rămâne piesa de rezistenţă Şase gimnaşti, completaţi de o rezervă, vor încerca să aducă cât

Antrenorul lotului masculin a stabilit lista gimnaştilor pentru Olimpiadă. Drăgulescu rămâne piesa de rezistenţă

Şase gimnaşti, completaţi de o rezervă, vor încerca să aducă cât mai multe medalii pentru România la Beijing. Lipseşte vicecampionul european la sărituri Alin Jivan.

Dan Grecu a aşteptat până aproape de ultima clipă pentru a stabili echipa care pleacă la Jocurile Olimpice de la Beijing. A analizat prestaţia gimnaştilor vizaţi la Campionatele Naţionale ale României şi a mai făcut un concurs de verificare în Germania.

Nici după acesta nu s-a hotărât în privinţa lotului pentru Beijing şi a preferat să-şi mai testeze, încă o dată, băieţii la Bucureşti. În cele din urmă, Dan Grecu s-a decis şi din nouă au rămas şapte, care vor face deplasarea la Jocurile Olimpice.

Marian Drăgulescu, Răzvan Şelariu, Daniel Popescu şi Flavius Koczi erau numele sigure. Alături de ei, vor completa echipa Robert Stănescu şi Adrian Bucur, în timp ce Ovidiu Buidoso va merge din postura de rezervă.

Alin Jivan nu a prins JO

Accidentat grav în 2006, Alin Jivan a suferit o operaţie grea de refacere a tendonului ce l-a ţinut mult timp departe de sala de gimnastică.

Revenit anul trecut în competiţii, vicecampionul european la sărituri (Volos) nu a mai avut acelaşi tonus. A tras din greu la antrenamente şi a sperat până în ultima clipă că va prinde trenul de Beijing.

Din păcate, el nu a reuşit să-l convingă pe Dan Grecu că poate fi o soluţie optimă pentru Olimpiadă, chiar dacă prestaţia sa de la Campionatele Naţionale a fost una dătătoare de speranţă.

Drăgulescu, cel mai bine cotat

Accidentat la coloană, a revenit oficial în competiţii odată cu Campionatele Naţionale ale României. Chiar dacă nu a părut în mare formă acolo, "Marocanul" a tras din greu şi a arătat că rămâne un gimnast de mare clasă.

De altfel, el este cel mai bine cotat gimnast în lume la sărituri, unde speră să obţină aurul olimpic. "Mă simt în formă şi am pregătit totul în cele mai mici detalii. La sărituri, totul este în regulă şi aştept mult de la acest aparat. Nici la sol nu stau rău şi am mari aşteptări şi aici. Important este să nu fac greşeli", spune Marian Drăgulescu. Alături de el, Flavius Koczi, Răzvan Şelariu şi Daniel Popescu trag la rândul lor speranţe că pot obţine o medalie olimpică.

Ţinuţi în priză

Gimaştii din lotul naţional nu au avut parte de niciun moment de respiro, după Campionatele Naţionale ce au avut loc în urmă cu aproape o lună la Ploieşti. După ce au mai avut un concurs în Germania, gimnaştii au continuat pregătirea intensă la Complexul Sportiv Lia Manoliu din Capitală. "Nu am ce să le fac. Trebuie să îi ţin în priză pentru Jocurile Olimpice, pentru ca la Beijing să fie în cea mai bună formă", ne-a declarat antrenorul lotului masculin, Dan Grecu.

Cred că am ales cel mai bun lot pentru Jocurile Olimpice de la Beijing. Sper să obţinem rezultate care să ne onoreze şi să ne întoarcem cu cât mai multe medalii acasă
Dan Grecu, antrenor lot naţional

La sărituri am plecare din cea mai mare notă. Dacă nu fac greşeli în executarea săriturilor nu cred că am cum să scap aurul olimpic. Depinde şi de cum îţi surâde şansa
Marian Drăgulescu, gimnast

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite