Granzii se mişcă repede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Barcelona, Bayern Munchen, Juventus Torino şi Manchester United sunt echipele care au lovit puternic pe piaţa transferurilor încă din primele zile de vacanţă. Cea mai bună mutare pare că

FC Barcelona, Bayern Munchen, Juventus Torino şi Manchester United sunt echipele care au lovit puternic pe piaţa transferurilor încă din primele zile de vacanţă. Cea mai bună mutare pare că au făcut-o catalanii cu francezul Henry

La marile cluburi ale Europei, doar jucătorii au intrat în vacanţă. Fie că vor să întărească o echipă deja puternică sau doresc să schimbe lotul după un sezon dezastruos, conducătorii marilor echipe de fotbal europene au cheltuit deja peste o sută de milioane de euro pe transferuri. Campioana e Manchester United, care s-a lipsit de 75 de milioane pentru doar trei jucători.

Campioana Angliei a aşteptat puţine zile de la câştigarea titlului pentru a-şi întări echipa. Portughezul Nani, brazilianul Anderson şi englezul Hargreaves au fost aduşi, fiecare dintre ei costând aproximativ 25 milioane de euro. La fel de grăbită a fost şi Bayern. Gruparea bavareză, care a ratat sezonul trecut calificarea în Liga Campionilor pentru prima oară în 10 ani, i-a acontat rapid pe Luca Toni, Franck Ribery, Ze Roberto sau Hamit Altintop.

Într-o situaţie asemănătoare, vicecampioana Spaniei, FC Barcelona, a ţinut prima pagină a ziarelor săptămâna trecută. L-a adus pe Henry de la Arsenal, reuşind ieri să parafeze şi transferul lui Yaya Toure, fostul elev al lui Ladislau Boloni la AS Monaco. Catalanii îl mai au şi pe Chivu pe listă, însă trebuie să lupte cu Inter Milano pentru semnătura românului.

Campioană pe piaţa transferurilor e şi Juventus, care tocmai a revenit în Serie A. Gruparea piemonteză a achiziţionat deja nouă jucători, printre care vedete precum Iaquinta sau Salihamidzic, şi a schimbat antrenorul. În locul francezului Didier Deschamps a venit italianul Claudio Ranieri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite