Grămadă de cinci stele pe Stadionul Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rugby-ul de calitate vine la Bucureşti. Africa de Sud, Italia şi Namibia înfruntă reprezentativa României în cadrul turneului IRB Nations Cup, o verificare de înalt nivel, înaintea Cupei

Rugby-ul de calitate vine la Bucureşti. Africa de Sud, Italia şi Namibia înfruntă reprezentativa României în cadrul turneului IRB Nations Cup, o verificare de înalt nivel, înaintea Cupei Mondiale

Reprezentativa de rugby a României are prilejul să-şi măsoare forţele cu nume mari din sportul cu balonul oval. Echipele Africii de Sud, Argentinei, Italiei, Namibiei şi Georgiei vor fi prezente la IRB Nations Cup, o întrecere găzduită de Stadionul Tineretului din Capitală. Un stadion ce se vrea a fi un adevărat leagăn al rugby-ului românesc.

"În ultimii doi ani, am investit peste un milion de euro în construcţia acestui complex. Chiar dacă stadionul trebuia să fie terminat abia la sfârşitul anului, ne-am grăbit pentru a fi gata la IRB Nations Cup. Suntem pregătiţi şi aşteptăm să-i vedem pe băieţi la lucru", a spus preşedintele FR Rugby, George Straton. Interesant este că arena avea, până în urmă cu două zile, doar tribuna oficială, de aproximativ 2.000 de locuri, tribuna a doua, una mobilă cu 1.000 de locuri fiind ridicată în 48 de ore de o firmă germană, aceeaşi care s-a ocupat şi de circuitul FIA GT desfăşurat în luna mai în Capitală. Până acum, organizatorii au vândut prin internet câteva sute de bilete şi îi aşteaptă pe suporterii naţionalei să umple stadionul la ora meciului cu Africa de Sud, unde un bilet la tribuna a doua costă 10 lei.

Tricolorii, fără căpitan

Din păcate, pentru acest turneu, echipa noastră va fi lipsită de aportul căpitanului Sorin Socol, care s-a accidentat, locul său de lider al primei reprezentative urmând a fi luat de Marius Tincu. Cu toate că vom avea de înfruntat în jocul de debut o formaţie a Africii de Sud, din care nu vor lipsi o serie de jucători cu prezenţe însemnate în prima echipă, noul nostru căpitan nu se teme. "Este o onoare pentru noi să jucăm împotriva sud-africanilor pe noul teren al echipei naţionale. Cred că vom reuşi să ne ridicăm la înălţimea evenimentului", crede Marius Tincu. Lovitura de start a meciului dintre România şi Africa de Sud va fi dată de Leonard Doroftei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite