Grădiniţa "Dinamo"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spre deosebire de principalele rivale, Steaua şi Rapid, roş-albii au mizat mult pe jucători din propria pepinieră Pulhac, Ştefan Radu, Ropotan, ca să nu mai pomenim de Zicu, Marica şi

Spre deosebire de principalele rivale, Steaua şi Rapid, roş-albii au mizat mult pe jucători din propria pepinieră

Pulhac, Ştefan Radu, Ropotan, ca să nu mai pomenim de Zicu, Marica şi Mitea, reprezintă doar câteva nume de fotbalişti crescuţi şi formaţi de Dinamo în ultimii 17 ani. În schimb, Steaua se poate lăuda doar cu Ogăraru, Paraschiv şi, mai nou, Ochiroşii, dacă e să-l luăm în calcul pe puştiul de 17 ani adus în Ghencea de la Galaţi, iar Rapid, cu Marinescu şi Grigore.

Într-o perioadă în care tot ce avea mai bun vindea, Dinamo a reuşit şi să producă. Exemple precum Zicu, Marica sau Mitea stau mărturie. În acest sezon, în garnitura "câinilor" şi-au făcut loc mai mulţi fotbalişti crescuţi sau formaţi la Dinamo, unii dintre aceştia intrând rapid şi în circuitul echipei naţionale, precum Pulhac, Ştefan Radu şi Ropotan. Lista însă mai continuă cu Scarlatache, Alexe, Liviu Ganea sau Niţu. "Eu mereu am mizat pe tineri. Aţi văzut că unii sunt deja jucători de bază, iar alţii sunt în lot", ne-a spus Mircea Rednic, antrenorul campionilor. "Este o tradiţie a clubului Dinamo de a forma jucători. Mereu a produs. Cu mulţi am lucrat şi eu şi pot spune că în doi-trei ani vor fi cei mai tari jucători din România", a completat şi Ianis Guda, ex-tehnician al Centrului de copii şi juniori din "Ştefan cel Mare".

Steaua şi Rapid nu ţin pasul

Spre deosebire de Dinamo, celelalte cluburi rivale, Steaua şi Rapid, nu au fost interesate prea mult de juniori. Atât Gigi Becali, cât şi George Copos au preferat să cumpere fotbalişti gata formaţi decât să crească, chiar dacă nu întotdeauna achiziţiile nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor. În afara lui Ogăraru, produs sută la sută al clubului din Ghencea, roş-albaştrii se mai pot lăuda doar cu Paraschiv şi, mai nou, cu Răzvan Ochiroşii. Rapid, de asemenea, tot trei fotbalişti a produs: Daniel Niculae (transferat de la juniorii lui Dinamo), Andrei Marinescu şi Nicolae Grigore. În afara celor trei granzi, în ultimii 17 ani, Petrolul, FC Argeş şi Universitatea Craiova au folosit mulţi juniori, oltenii fiind campioni indiscutabili la acest capitol.

Dinamo a fost mereu în sufletul meu. Mă bucur că evoluez pentru această echipă.
Ianis Zicu

De mic visam să joc pentru Dinamo. Acum nu-mi doresc decât să ne calificăm în Liga Campionilor.
Ştefan Radu

Jucători formaţi şi promovaţi de Dinamo în ultimii ani

Clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare s-a axat, în ultimii 17 ani, şi pe fotbalişti din propria ogradă, dominând autoritar lupta cu rivalele Steaua şi Rapid.

- Ciprian Marica
- Nicolae Mitea
- Ianis Zicu
- Cristi Pulhac
- Ştefan Radu
- Adrian Ropotan
- Liviu Ganea
- Manuel Scarlatache
- Marius Alexe
- Andrei Niţu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite