Goian, out cu Dinamo!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul Stelei a devenit primul jucător din fotbalul românesc suspendat din cauza declaraţiilor şi va rata derby-ul cu Dinamo de mâine Liderul Ligii I a primit o lovitură neaşteptată,

Fundaşul Stelei a devenit primul jucător din fotbalul românesc suspendat din cauza declaraţiilor şi va rata derby-ul cu Dinamo de mâine

Liderul Ligii I a primit o lovitură neaşteptată, cu două zile înaintea meciului cu Dinamo. Cel mai bun apărător central din lot, Dorin Goian, a fost suspendat pentru ultimele două etape ale acestui campionat după ce a declarat, la finalul meciului de la Galaţi, că Oţelul a primit bani de la CFR Cluj ca să încurce Steaua. Deşi meciul cu pricina s-a jucat în urmă cu două săptămâni, Comisia de Disciplină a luat decizia cu două zile înainte de meciul cu Dinamo de mâine, transmis de Kanal D, de la 20.30.

"Din câte ştiu eu, este primul jucător suspendat pentru declaraţii. Acceptăm decizia luată de Comisia de Disciplină. Nu cred că mai are rost să depunem apel. Decizia trebuia luată imediat după meciul cu Oţelul pentru că aşa nu juca în meciurile cu Timişoara şi Craiova, dar aşa nu îl putem utiliza contra lui Dinamo.

Probabil că va fi înlocuit cu Ghionea", a spus managerul sportiv al Stelei, Adrian Ilie. Surprinzător, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a acceptat hotărârea fără obiecţii. "Comisia de Disciplină respectă regulamentul întotdeauna şi ia numai decizii corecte. Aplică mereu legea şi trebuie să respectăm ceea ce se decide acolo", a declarat Becali.

Hotărâre suspectă

Decizia dată târziu a Comisiei de Disciplină, dar şi reacţiile extrem de slabe ale steliştilor ridică semne de întrebare. Cu atât mai mult cu cât Goian, om de bază al apărării, este suspendat înaintea meciului vital cu Dinamo, devenind primul fotbalist din Liga I sancţionat pentru declaraţii foarte des întâlnite în fotbalul românesc. Prin această suspendare curioasă, Steaua şterge o mare parte din imaginea proastă pe care clubul din Ghencea a căpătat-o după ce a câştigat la masa verde derby-ul de 73 de minute din Giuleşti.

"Dinamoviştii ar trebui să ţină cu Steaua"

Atacantul Stelei, Nicolae Dică, a declarat că dinamoviştii ar trebui să fie recunoscători roş-albaştrilor: "Dinamoviştii să ţină cu Steaua, pentru că doar datorită performanţelor noastre Dinamo va juca în Cupa UEFA şi în sezonul viitor. Nu-i obligăm să ţină cu noi, dar poate că aşa ar fi normal. Noi şi Rapidul i-am ajutat şi pe alţii să joace în UEFA", a spus decarul stelist.

Replica dinamoviştilor nu a întârziat: "Ne dorim enorm să batem Steaua. Nu mă interesează cine va ieşi campioană, mă gândesc la un singur obiectiv: revanşa după înfrângerea din tur", a declarat portarul Bogdan Lobonţ. Având în vedere că partida Dinamo - Steaua are un grad sporit de risc, conform legii, prefectul Capitalei, Cătălin Deaconescu, va fi prezent la derby-ul din Ştefan cel Mare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite