Giuleştenii speră în refacerea lui Măldărăşanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părerile despre o posibilă trecere a echipei din Grant în faza următoare a Cupei UEFA sunt împărţite: jucătorii se văd în finală, oficialităţile din fotbalul românesc sunt precaute. Din

Părerile despre o posibilă trecere a echipei din Grant în faza următoare a Cupei UEFA sunt împărţite: jucătorii se văd în finală, oficialităţile din fotbalul românesc sunt precaute.
Din cinci meciuri jucate împotriva unor echipe din Germania, Rapidul nu a avut decât două victorii pe teren propriu, în deplasare clubul feroviar înregistrând eşecuri usturătoare: 0-5 cu Eintracht Frankfurt, 1-4 cu Karlsruher şi 1-2 cu VfB Stuttgart, ultima în grupele din anul acesta.
Cu toate că are printre indisponibilităţi nume ca Viorel Moldovan, accidentat, sau Daniel Pancu, neutilizabil în UEFA, singura problemă a lui Răzvan Lucescu pare să fie Marius Măldărăşanu, care are şanse minime să prindă echipa în partida de astăzi, tot din cauza unei accidentări.
Chiar şi aşa, alb-vişiniii nu se abţin de la declaraţii superoptimiste şi au început chiar să se gândească, imitându-i pe stelişti, la finala Cupei UEFA. "Putem să ajungem şi în ultimul act", spunea, senin, căpitanul giuleştenilor, Vasile Maftei. Mult mai precaute sunt oficialităţile din fotbalul românesc. Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a recunoscut că în confruntarea cu berlinezii sunt şanse puţine. "Nu pot da verdicte, pentru că am văzut echipele noastre doar în meciuri amicale şi ăsta este un dezavantaj extraordinar de mare. Adversarul este puternic, iar fotbalul lor este mai tare ca al nostru. Sunt şanse, dar să fim cu picioarele pe pământ", a menţionat Mitică. Singura modificare ce poate apărea în echipa de start a lui Răzvan Lucescu, ţinând cont de indisponibilităţile din lot, ar putea fi apariţia lui Emil Dică în locul lui Marius Măldărăşanu. Prima manşă a 16-imilor Cupei UEFA dintre Hertha şi Rapid se va disputa astăzi, de la ora 19.00, urmând ca returul să aibă loc pe 23 februarie, de la ora 17.15.
Convinşi de victorie
Fotbaliştii germani sunt foarte optimişti în ce priveşte traseul echipei lor în Cupa UEFA.
Căpitanul berlinezilor, Arne Friederich, se vede deja în etapa următoare a celei de-a doua competiţii europene. "Vom duce echipa mai departe în Europa. Trebuie să înscriem cel puţin două goluri şi să ne apărăm bine", a precizat fotbalistul, acompaniat îndeaproape de managerul Dieter Honess: "Trebuie să luăm un avans considerabil înaintea meciului retur, pentru a avea o deplasare mai uşoară la Bucureşti". "Vom întâlni un adversar care va juca defensiv. Sper să profităm de faptul că Rapid nu a disputat în acest an meciuri oficiale", a adăugat antrenorul care a calificat Hertha dintr-o grupă din care a făcut parte şi Steaua de pe locul trei, Falko Gotz. Cel mai sigur a fost brazilianul Marcelinho: "Voi înscrie un gol".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite