Gimnastul Marian Drăgulescu a călcat pe urmele lui Pele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bun sportiv român al anului şi-a exersat abilităţile fotbalistice pe plajele braziliene de la Sao Paolo

a copilărit marele Pele.
Marian Drăgulescu a încheiat un an excelent pentru cariera sa. Dublu medaliat cu aur la Campionatele Mondiale din acest an, "Marocanul" a primit zilele trecut premiul de cel mai bun sportiv român în anul 2006. Înainte de premiere, gimnastul şi-a mai trecut în palmares o victorie în concursul de sărituri la Cupa Mondială de la Sao Paolo. Bucuria succesului a fost însă infimă, în comparaţie cu senzaţiile pe care multiplul campion mondial le-a trăit pe plajele braziliene. "Am fost pentru prima oară în Brazilia şi am rămas surprins de ceea ce am văzut acolo. Am stat în oraşul care l-a dat pe marele Pele. O zi întreagă am petrecut-o pe plajă împreună cu alţi gimnaşti, şi ne-am încins la o miuţă pe nisip. Cred că m-am descurcat destul de bine, pentru că obişnuiesc să joc fotbal frecvent", ni s-a confesat Drăgulescu, care nu a părut impresionat de mediatizatele fete de pe plajele braziliene. În ceea ce priveşte cumpărăturile efectuate în ţara cafelei, gimnastul nu a fost atras de prea multe lucruri, singurele care i-au atras atenţia fiind tricourile cu naţionala de fotbal a Selecao, numerele lui Ronaldinho şi Ronaldo nelipsindu-i din colecţie. Deplasarea în Brazilia nu a fost însă ultima în acest an a lui Marian. El a plecat joi după-amiază în Olanda, acolo unde va susţine un concurs demonstrativ alături de alţi gimnaşti care au obţinut rezultate extraordinare în acest an.
Pretenţii financiare în funcţie de performanţe
După o întreagă tevatură legată de noul său contract cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, renegociat în această toamnă, Marian Drăgulescu şi-a pus semnătura pe o nouă înţelegere cu COSR, ce expiră după Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008. Chiar şi aşa, "Marocanul" nu exclude o nouă renegociere, la anul, în funcţie de rezultatele pe care le va avea la competiţiile majore. "În contract este o clauză prin care îmi pot rediscuta contractul la şase luni. Mi se pare normal, pentru că, în funcţie de rezultate, am şi eu dreptul să cer. Dacă la anul voi fi din nou singurul care aduce aur pentru România, este logic ca şi cei de la COSR să aprecieze acest lucru", e de părere "Marocanul". În ceea ce priveşte planurile de viitor, gimnastul are un singur lucru pe care şi-l doreşte înainte de toate: calificarea la JO. "La anul trebuie neapărat să ne calificăm cu echipa la Jocurile Olimpice de la Beijing. Restul contează mult prea puţin. Aurul olimpic este tot ceea ce îşi poate dori mai mult un sportiv", spune Drăgulescu.
Televizor cu plasmă de la Nicolae Badea
Pentru rezultatele extraordinare din acest an, cel mai bun sportiv al anului a primit un cadou neaşteptat din partea preşedintelui secţiei de fotbal de la Dinamo, Nicolae Badea. Impresionat de realizările "Marocanului", bossul dinamovist i-a făcut cadou cu ocazia Sfintelor Sărbători un televizor cu plasmă. "Este bine-venit cadoul şi mă bucur că dumnealui nu uită şi celelalte sporturi care aduc glorie clubului Dinamo. Ar fi bine ca şi celelalte sporturi din afara fotbalului să se bucure de apreciere", a spus "Marocanul".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite