Gigi Becali va plăti cele mai mari salarii din Divizia A

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, s-a ţinut de cuvânt după ce a promis investiţii majore în acest sezon, mărind contractele tuturor jucătorilor. Înainte de plecarea în stagiul de pregătire

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, s-a ţinut de cuvânt după ce a promis investiţii majore în acest sezon, mărind contractele tuturor jucătorilor. Înainte de plecarea în stagiul de pregătire din Italia, Becali şi-a chemat jucătorii la birou pentru a semna regulamentul de ordine interioară şi noile contracte prin care steliştilor li se prelungeau înţelegerile pe alţi cinci ani.
Surpriza a constat în suma anuală trecută în fiecare contract, în funcţie de cât a jucat în acest tur de campionat. Cea mai mare creştere salarială a înregistrat-o finul Mirel Rădoi, căruia i s-a triplat salariul, de la 100.000 la 300.000 de euro, urmând ca din sezonul viitor să câştige 500.000 de euro. Practic, Rădoi va beneficia de o creştere de 200.000 de euro pe sezon, urmând ca în 2011, atunci când expiră contractul cu Steaua, fotbalistul să primească 1,3 milioane de euro pe sezon. "Rădoi va câştiga 1,5 milioane de euro în următorii trei ani. El putea să plece liber chiar acum, pentru că nu mai avea contract cu Steaua. Asta este fidelitatea faţă de Steaua", a precizat Becali care nu i-a uitat nici pe ceilalţi jucători. "I-am pus pe toţi să semneze noile contracte pe cinci ani. Nici unul nu a văzut că le-am mărit salariile cu sume între 20.000 şi 50.000 de euro. În funcţie de cât a jucat fiecare anul trecut. Le-am spus de mărire după ce au semnat. În 2008, cel mai mic contract la Steaua va fi de 150.000 de euro, pentru că vom juca în Liga Campionilor", a precizat latifundiarul din Pipera.
Hamutovski vrea să rămână
Mărirea contractelor fotbaliştilor din Ghencea l-a pus pe gânduri pe portarul Vasili Hamutovski. Deşi plecarea lui "Hamu" în Rusia era aproape sigură, portarul bielorus a declarat că nu vrea să părăsească Steaua decât în cazul unei oferte foarte avantajoase pentru el. "Nu plec sigur de la Steaua, acum plec la Moscova numai pentru a avea o discuţie şi este posibil să mă întorc. Eu nu vreau să plec de la Steaua. A sosit o ofertă şi o să fie bine pentru Steaua, iar dacă va fi o ofertă bună şi pentru mine, o să accept. Miercuri sau joi o să rezolvăm, iar în cazul în care nu o să mă înţeleg, voi pleca direct în Italia, în cantonamentul Stelei de la Montecatini", a precizat Hamutovski. Gigi Becali însă este deja decis să-l cedeze pe bielorus. "Îl vând pe 900.000 de dolari. În două zile iau banii pe el. Zice că vrea să rămână, bine, vom vedea dacă va fi aşa".

Alexa, la Steaua?
Roş-albaştrii ar putea da o adevărată lovitură pe piaţa transferurilor, prin aducerea fostului dinamovist Dan Alexa. Mijlocaşul, care evoluează la clubul chinez Beijing Guoan, are o clauză de reziliere de 280.000 de dolari, sumă acceptabilă pentru stelişti. "Este posibil să-l luăm pe Alexa. Ar fi un jucător util. Dacă nu vrea să vină, nu o să insistăm însă", a precizat Gigi Becali.

"Voi lua numai jucători la final de contract"
Finanţatorul stelist Gigi Becali nu este îngrijorat că majorarea investiţiilor sale de la Steaua i-ar putea determina pe preşedinţii din Divizia A să crească preţul jucătorilor. "De-acum înainte voi lua doar jucători aflaţi la final de contract. De aceea am mărit salariile, pentru ca toţi jucătorii de valoare să ştie că trebuie să vină la Steaua", a precizat Gigi, care pregăteşte deja generaţia următoare de stelişti: "Eu am luat deja vreo şapte-opt jucători de la loturile de juniori, tot ce este mai bun la capitolul ăsta, pentru a pregăti echipa pentru viitor".

Cei mai bine plătiţi jucători din Divizia A
1. Mirel Rădoi (Steaua) 300.000 euro
2. Viorel Moldovan (Poli Tim.) 200.000 dolari
3. Dorinel Munteanu (CFR Cluj) 180.000 dolari
4. Florentin Petre (Dinamo) 150.000 dolari

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite