Gigi Becali e bâtă la fotbal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Steaua şi-a bătut joc de banii încasaţi în urma participării în ediţia trecută a Ligii Campionilor. Formaţia din Ghencea este fără îndoială una dintre cele mai slabe echipe din

>> Steaua şi-a bătut joc de banii încasaţi în urma participării în ediţia trecută a Ligii Campionilor.

Formaţia din Ghencea este fără îndoială una dintre cele mai slabe echipe din Liga Campionilor. Deşi echipa a câştigat nu mai puţin de 12 milioane de euro în ediţia trecută, jucătorii achiziţionaţi şi lipsa unei strategii profesioniste au dus la un sezon de coşmar nu numai în Europa, ci şi în Liga I.

Strategia "ca la ruletă" adoptată de Gigi Becali în ultimii ani îşi arată acum urmările. Succesele neaşteptate dobândite în cupele europene l-au făcut pe Becali să creadă că ştie fotbal şi că poate conduce din inspiraţie şi cheltuind "cât e nevoie" o afacere care necesită timp şi mult mai mulţi bani. În plus, nici principalii săi colaboratori (preşedintele Argăseală şi managerul Adrian Ilie) nu au demonstrat că s-ar pricepe mai mult la "sportul-rege".

În vară, Steaua a dat 9 milioane de euro pe 12 fotbalişti. Dintre aceştia, doar Zapata şi Emeghara au confirmat, în timp ce Rada a jucat profitând de accidentarea lui Ghionea. În rest, nimic. Campania lansată de Gigi de a cumpăra "ce este mai bun din ţară" a eşuat lamentabil prin transferurile lui Bădoi, Surdu sau Guriţă, ultimul neprinzând nici măcar un meci oficial. Doar Pleşan se anunţa un transfer reuşit, dar s-a accidentat grav, pierzând practic tot turul.

Astfel, investirea ineficientă a celor 12 milioane de euro va aduce doar 7,3 milioane din acest sezon de Ligă. Pe lângă achiziţiile slabe, Becali a compromis jumătate din sezon prin scandalul cu Hagi şi prin atitudinea zeflemitoare la adresa fanilor. Adrian Ilie a tras o concluzie corectă, dar acum este prea târziu: "Nu meritam să fim în primăvara europeană. Este foarte puţin un punct în Europa".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite