Gigi Becali este acuzat de discriminare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

din Ghencea. "Să câştige CFR Cluj campionatul, să ne facem de râsul lumii, ca să ne fure ungurii la noi în ţară, să fim de râs", a tunat Becali după ce Nagy a semnalizat lovitura lui

din Ghencea. "Să câştige CFR Cluj campionatul, să ne facem de râsul lumii, ca să ne fure ungurii la noi în ţară, să fim de râs", a tunat Becali după ce Nagy a semnalizat lovitura lui Thereau asupra lui Moţi, în meciul cu Dinamo. "Ce a spus Gigi Becali este instigare la ură interetnică, iar asta este cea mai gravă. În fotbalul românesc avem deja echipe internaţionale, cu jucători rromi, unguri, sârbi, fran-
cezi sau de alte naţionalităţi. Nu poţi acuza şi jigni pe cineva doar pentru că este de altă etnie", a declarat Iuliu Mureşan. De asemenea, preşedintele UDMR, Marko Bella, este de părere că declaraţiile lui Becali sunt inadmisibile şi cere CNCD să ia măsuri împotriva patronului din Ghencea.

Fanii stelişti cer demisia colonelului Georgescu
Galeria formaţiei din Ghencea a cerut, printr-un comunicat postat pe site-ul suporterilor, "fcsteaua.ro", revocarea din funcţie a şefului Jandarmeriei, colonelul Daniel Georgescu. Ofiţerul este acuzat că a ordonat intervenţia dură a jandarmilor asupra galeriei steliste în timpul şi la finalul derby-ului cu Dinamo. De asemenea, suporterii spun că îşi rezervă dreptul de a acţiona în justiţie Ministerul de Interne şi Jandarmeria Română.

Solidaritate ultras contra jandarmilor
Maltratarea suporterilor stelişti de către jandarmi a atras solidaritatea suporterilor rivali. Astfel, duminică noapte, şefii galeriei dinamoviste s-au întâlnit cu liderii suporterilor stelişti, în semn de susţinere. De asemenea, la meciul dintre Rapid şi FC Argeş, fanii rapidişti au fost alături de stelişti afişând un banner cu mesajul: "Ucigaşi în libertate / Suporteri împuşcaţi în spate", şi scandând "Asasini, gabori asasini".

Steaua evoluează astăzi cu rezervele
Patronul roş-albaştrilor, Gigi Becali, a declarat că Steaua va introduce pe teren echipa a doua împotriva Gloriei Bistriţa, titularii urmând să fie menajaţi pentru partida de marţi contra lui Olympique Lyon. "Nu mă interesează, nu eu am cerut amânarea, ci Valeriu Argăseală şi oricum o să jucăm cu rezervele, cu tineretul", a spus Becali. Deşi steliştii au cerut amânarea partidei cu Gloria, Comitetul Executiv al Ligii Profesioniste de Fotbal a respins, joi, solicitarea clubului cu 8 voturi contra 3. Astfel, partida se va disputa conform planificării iniţiale, în această seară, de la ora 21.00, pe Stadionul Naţional. Steliştii au nu mai puţin de şapte jucători indisponibili. Pe lângă Rădoi şi Iacob, nerefăcuţi după accidentările mai vechi, şi Paraschiv şi Cristocea au probleme de sănătate, fiind incerţi şi pentru partida cu Lyon. La aceste absenţe se adaugă cei doi suspendaţi din meciul cu Dinamo, Thereau şi Nicoliţă, plus Neşu care ispăşeste cea de-a doua etapă de suspendare după faultul grosolan comis asupra lui Bădoi în derby-ul cu Rapid.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite