Gigi Becali şi Adi de la Vâlcea, luaţi în colimator de CNCD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de limbaj care afectează nu numai imaginea minorităţii rrome, dar şi imaginea întregii ţări", a declarat preşedintele CNCD, Csaba Asztalos. După difuzarea înregistrării, Consiliul a primit

de limbaj care afectează nu numai imaginea minorităţii rrome, dar şi imaginea întregii ţări", a declarat preşedintele CNCD, Csaba Asztalos. După difuzarea înregistrării, Consiliul a primit o sesizare din partea Agenţiei Naţionale de Monitorizare a Presei "Academia Caţavencu", împotriva manelistului Adi de la Vâlcea, autorul cântecului dedicat Stelei şi în care rapidiştii sunt numiţi ciori. În înregistrarea efectuată, se pare în public, la o petrecere, Becali intervine la microfon pentru a cânta versul "Liga Campionilor interzisă ciorilor". Astfel, odată cu anchetarea lui Adi de la Vâlcea de către CNCD, şi finanţatorul roş-albaştrilor va intra în colimatorul Consiliului. Deocamdată însă vor urma două săptămâni de cercetări. "Adi de la Vâlcea a compus cântecul, astfel că sesizarea se referă la dumnealui. Vom întocmi un dosar, va urma o investigaţie, probabil de vreo două săptămâni, în care să aflăm adresa, numele real al dânsului şi alte date utile. În cazul în care se va stabili vinovăţia, amenda este între 4 şi 40 milioane de lei vechi", a declarat preşedintele CNCD. Csaba Asztalos consideră că Gigi Becali a stricat tot echilibrul creat cu ocazia dublei înfruntări dintre Steaua şi Rapid din Cupa UEFA şi strică imaginea României peste hotare. "Este păcat că, după ce am trecut un examen cu ocazia derbiului din Cupa UEFA, aceste declaraţii strică tot. Nu mi se pare normal ca o persoană cu o vizibilitate foarte mare în mass-media şi patron al unei echipe de fotbal titrate să se comporte aşa. Rapoartele întocmite înaintea aderării la Uniunea Europeană reflectă discriminarea în ceea ce priveşte minoritatea rromă. Chiar şi comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, a menţionat că avem o singură problemă de rezolvat la acest capitol, aceea a combaterii discriminării minorităţii rrome. Chiar dacă au apărut voci care contestă originalitatea înregistrării, Mihai Morar, unul dintre moderatorii emisiunii de la Radio 21 "Dimineaţa deMentă", în care a fost difuzată maneaua, asigură că vocea este a lui Gigi Becali. "Înregistrarea ne-a fost trimisă pe adresa redacţiei. Nu ştim unde a fost făcută, dar eu, ca om de radio, cu urechea formată, pot spune că vocea este a lui Gigi Becali şi că înregistrarea a fost făcută la o petrecere, nu în vreun studio".

Gigi îl acuză pe Asztalos de discriminare
Ieri, Gigi Becali a declarat că nu ştie nimic despre înregistrare. Totuşi, aflând de iniţiativa CNCD, finanţatorul din Ghencea nu s-a sfiit să-l acuze pe însuşi preşedintele Consiliului, Csaba Asztalos, de discriminare: "Ce dacă am spus că nu merg ciorile în Ligă? Păi ce, cioara joacă fotbal? Eu l-aş putea acuza pe Asztalos de discriminare că a făcut asociere între ciori şi rapidişti. Este o jignire. Eu, în locul rapidiştilor, l-aş da în judecată!", a precizat Gigi Becali.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite