Gigantul României merge la victorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În mare formă în acest an, Victor Hănescu vrea să aducă de la Beijing o medalie. Ar fi prima distincţie olimpică din istoria tenisului de câmp românesc Cel mai înalt sportiv din

În mare formă în acest an, Victor Hănescu vrea să aducă de la Beijing o medalie. Ar fi prima distincţie olimpică din istoria tenisului de câmp românesc

Cel mai înalt sportiv din delegaţia României la Jocurile Olimpice, Hănescu are nevoie de cinci victorii pentru a-şi asigura o medalie.

De la o înălţime de 1,98 metri, tenismenul român Victor Hănescu are planuri mari pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, unde va pleca duminică seară.

"Va fi greu să iau o medalie, dar nu imposibil. Teoretic, faptul că se joacă pe suprafaţă rapidă e un impediment pentru mine. Să nu uităm însă că acum patru ani, la Jocurile Olimpice de la Atena, s-a impus Massu, un jucător specialist pe zgură. E o competiţie aparte şi orice e posibil", spune Victor.

În vârstă de 27 de ani, Hănescu speră ca participarea la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004 să-l ajute la Beijing, unde ar putea intra în istoria tenisului românesc dacă ar câştiga o medalie. "A fost o experienţă interesantă la Atena şi sper să mă ajute la Beijing. Atunci aveam mai multe emoţii pentru că nu ştiam la ce să mă aştept.

Acum cunosc deja ce înseamnă atmosfera din satul olimpic şi condiţiile în general la un asemenea eveniment major. E un atu al meu în faţa altor jucători care participă pentru prima oară la Jocurile Olimpice", a declarat românul.

"Nadal şi Djokovici, favoriţi"

În lupta pentru medalia de aur, Hănescu merge pe mâna jucătorilor consacraţi, deşi nu îl vede bine pe Federer.

"Nadal este în mare formă şi la ora actuală poate bate pe oricine, dar în calcule mai intră şi Djokovici. Pe Federer nu îl văd însă învingător la Beijing", spune Victor, care îi ţine pumnii Soranei Cârstea în competiţia feminină: "Pentru Sorana, este o experienţă importantă, mai ales că are doar 18 ani. Are timp să obţină rezultate din ce în ce mai bune."

Fără pauză până în noiembrie

Din cauza calendarului competiţional foarte încărcat, Victor a explicat că abia în luna noiembrie va reuşi să-şi ia vacanţă. Până atunci, pentru cel mai bun tenismen român urmează o perioadă de foc cu US Open, BCR Open România şi Cupa Davis, trei obiective majore pe care Victor nu îşi poate permite să le neglijeze.

Va fi greu să iau o medalie,dar nu imposibil
Victor Hănescu,
jucător de tenis

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite