Gheorghe, unica speranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boxul românesc merge cu doar doi sportivi la Jocurile Olimpice de la Beijing Pugilismul amator românesc nu trece deloc printr-o perioadă fastă. La Beijing, au reuşit calificarea numai doi

Boxul românesc merge cu doar doi sportivi la Jocurile Olimpice de la Beijing

Pugilismul amator românesc nu trece deloc printr-o perioadă fastă. La Beijing, au reuşit calificarea numai doi boxeri, Ionuţ Gheorghe şi Georgian Popescu.

Dacă la profesionism Adrian Diaconu ori Lucian Bute sunt deja nume consacrate şi fac cinste pugilismului românesc, la amatori situaţia nu e deloc roză. Şi asta, fiindcă numai doi boxeri au reuşit să obţină biletele pentru Beijing.

Medaliat cu bronz la Atena, Ionuţ Gheorghe este singura noastră speranţă pentru un rezultat bun la JO. Pentru a spera însă la o medalie olimpică, constănţeanul va trebui să aibă şi şansă la tragerea la sorţi şi să evite până în semifinale adversari precum cubanezul Inocente Fiss ori bulgarul Boris Gheorghiev.

Moment critic în 2006

Ionuţ Gheorghe a trecut printr-un moment de cumpănă al vieţii. Aflat la volanul unui BMW, acesta a pierdut controlul maşinii şi a intrat pe contrasens, unde a acroşat o Dacia.

În urma impactului, două persoane şi-au pierdut viaţa. Ionuţ a scăpat cu viaţă. A revenit în sala de antrenamente, iar acum visează la o medalie olimpică. La doi ani de la accidentul său, constănţeanul e marele pariu al boxului românesc la Beijing.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite