Gheorghe Tadici: "Nu demisionez"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

întâlni. Neşansa a făcut ca înaintea primului meci să nu ne putem studia adversarele, pentru că nu am avut decât casete cu meciurile echipelor lor de club. La fel de adevărat este că

întâlni. Neşansa a făcut ca înaintea primului meci să nu ne putem studia adversarele, pentru că nu am avut decât casete cu meciurile echipelor lor de club. La fel de adevărat este că sârboaicele au fost mai proaspete şi au început mai repede pregătirile. Noi am avut mai multe jucătoare care au evoluat în finalele unor cupe europene, care au venit la lot obosite şi relaxate. Am mizat pe spiritul de echipă de la Campionatul Mondial, dar, din păcate, nu am reuşit să ne trezim încă din euforie. Fetele au înţeles greşit că pe transpiraţia de ieri pot trăi şi azi şi mâine.
- Aveţi ceva de reproşat jucătoarelor?
- În afară de căderea fizică din repriza a doua a ambelor meciuri nu am ce să le reproşez. Mai ales că au respectat întocmai planul tactic. La Kragujevac, totul s-a năruit după acea ratare a unei aruncări de la 7 metri. Din acel moment, echipa s-a pierdut, nu a mai avut luciditate.
- Nu credeţi că se simte nevoia unei împrospătări a lotului? Poate cu jucătoare de la Rulmentul Braşov, care au câştigat în acest an campionatul, cupa şi Challenge Cup?
- De la Rulmentul am luat-o pe Mihaela Tivadar, care a şi jucat în ambele partide. Elena Avădănii ne-a anunţat că trebuie să se opereze la umăr, iar cu Aneta Barcan am convenit că este greu să debuteze într-un meci cu asemenea miză şi ea însăşi a fost conştientă de asta. Adevărul este că avem un campionat mediocru, cu un fond restrâns de jucătoare de valoare. Unii vor un campionat cu 14 echipe, deşi şi 10 ar fi, poate, prea multe.
- Aveţi de gând să demisionaţi după această ratare?
- În contractul cu federaţia scrie că obiectivul îl constituie calificarea şi cucerirea unei medalii la JO de la Beijing. Să nu se gândească nimeni că voi pleca. ştiu că unii nu mă vor, dar textual nimeni nu mi-a cerut demisia şi cred că nici nu ar fi avut curajul să o facă. După Campionatul Mondial i-am făcut pe mulţi fericiţi, pentru că şi-au luat nişte prime consistente, cum nu au văzut de zece ani. Dar, în afară de preşedintele Cristian Gaţu, nimeni din federaţie nu ne-a sprijinit. În schimb, cei care au băgat bani în buzunar, ne-au pus tăpli cât au putut, în loc să ne ajute. După acest duş rece, sper să ne trezim. Jucătoarele sunt cele mai afectate, dar tot ele vor repara ce au stricat acum.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite