Gheorghe Tadici: "Vreau locul întâi!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul naţionalei de handbal feminin priveşte cu mare atenţie Trofeul Carpaţi, însă doreşte să stabilească şi lotul pentru Mondialul din Franţa. Până la debutul Campionatului

Selecţionerul naţionalei de handbal feminin priveşte cu mare atenţie Trofeul Carpaţi, însă doreşte să stabilească şi lotul pentru Mondialul din Franţa.

Până la debutul Campionatului Mondial de handbal feminin din Franţa, au mai rămas zece zile. Selecţionerul României, Gheorghe Tadici, este mulţumit de faptul că România va participa la Trofeul Carpaţi, cea de-a 41-a ediţie fiind găzduită în acest an de Cluj.

Antrenor din istoria handbalului feminin românesc, acest turneu este foarte important. Tadici a acceptat să comenteze pentru "Adevărul" situaţia actuală a lotului naţional. "Trofeul Carpaţi reprezintă una dintre etapele din programul de pregătire a Campionatului Mondial.

Nu mă deranjează că se desfăşoară cu doar o săptămână înainte. Din contră. Este foarte important, pentru că vine după o perioadă grea de cupe europene sau de meciuri intense în campionatele interne", ne-a spus Tadici, care a continuat: "85% din jucătoare provin de la Oltchim. De aceea, vom profita de ocazie pentru a le integra şi pe celelalte jucătoare din lot".

Din păcate, selecţionerul are şi probleme înainte de turneul final.

"Două dintre cele mai bune jucătoare ale noastre, extremele Cristina Vărzaru şi Valentina Ardean Elisei, sunt accidentate şi nu vor merge în Franţa. Apoi, şi Puşcaşu s-a accidentat, tocmai ce a fost operată la umăr, deci nu voi conta nici pe ea. Cele mai mari probleme le am la soluţia de schimbare. Pentru că, dacă Maier o va înlocui pe Ardean şi Nechita pe Vărzaru, deocamdată nu ştiu cu cine o voi substitui pe Puşcaşu".

"Va fi greu în Franţa"

Vicecampioanele mondiale de la Sankt Petersburg (Rusia) vor avea viaţă grea în Franţa.
"Să ştiţi că eu am fost cel mai bucuros când am aflat că nu va mai veni echipa din Congo la Trofeul Carpaţi. Păi selecţionata B a noastră e mult mai bună. Chiar dacă din echipele participante, în afara noastră, doar Spania merge la Mondial, vreau să câştigăm acest trofeu.

Îmi mai doresc apoi să fim inspiraţi să alegem bine lotul de 16 pentru turneul final. Cât despre acesta, va fi greu să ne păstrăm medaliile de argint. Noi ne dorim să ne îndeplinim obiectivul, adică clasarea în primele patru echipe, poziţie ce ne-ar permite să organizăm la anul una dintre grupele preolimpice", a conchis Tadici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite