Gheorghe Tadici: "M-am rugat să nu avem ghinion"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Oltchimului, noua deţinătoare a Cupei Cupelor la handbal feminin, a trăit clipe de coşmar când s-au stins luminile în sală. El a cerut ajutorul divinităţii pentru a nu pierde

Antrenorul Oltchimului, noua deţinătoare a Cupei Cupelor la handbal feminin, a trăit clipe de coşmar când s-au stins luminile în sală. El a cerut ajutorul divinităţii pentru a nu pierde disputa

Epuizat, dar fericit. Aşa arăta Gheorghe Tadici la finalul partidei Oltchim-Byasen (29-29). Tadici a explicat cum a reuşit această performanţă, obţinută cu emoţii din cauza problemelor tehnice, şi îşi reproşează că şi din vina sa Oltchim nu a câştigat şi acasă.

- Aţi trecut prin ceva emoţii, dar nu legate de joc...
Nu-mi venea să cred când vedeam ce se întâmplă. Au fost câteva minute de întârziere şi, când să începem, a căzut lumina. Când s-a rezolvat asta, am întâmpinat alte probleme din cauza suprafeţei de joc. Era greu. Timpul trecea, iar starea de nervozitate a noastră se accentua.

- Dacă nu se remediau problemele, echipa-oaspete putea fi declarată câştigătoare. V-aţi gândit la acest aspect?
Asta îmi revenea continuu în minte. Şi, pe bune dreptate, puteau să spună că era imposibil de jucat pe o suprafaţă care lucea, iar jucătoarele abia îşi puteau ţine echilibrul. Am fi pierdut fără să jucăm o dispută pe care în mod normal nu prea mai aveam cum să o pierdem. De asta mă rugam întruna să nu avem ghinion.

- Totuşi, Byasen nu a fost chiar uşor de depăşit. A fost mai greu acasă decât în deplasare?
Sincer vă spun că am greşit şi eu. Când am văzut că avem avantaj mare pe tabelă, am început să introduc pe teren toate jucătoarele de pe bancă. Am vrut ca fiecare să participe la acest succes. Nu apuci de fiecare dată să te baţi pentru o cupă europeană. Se pare însă că le-am băgat prea devreme. În cele din urmă, a fost un egal care nu a mai contat prea mult la final.

- La anul vă aşteaptă Liga Campionilor. V-aţi propus un obiectiv?
Eu sper ca la anul, pe vremea asta, să ne bucurăm de o semifinală de Liga Campionilor. Pentru că avem o echipă care poate ajunge acolo. Iar dacă şansa ne va surâde, să mergem până în finală va fi cu atât mai bine pentru noi.

- Până atunci, ce urmează?
- Chiar dacă mi-aş dori, după un sezon obositor, nu avem timp. Acum intru în priză din postura de selecţioner, pentru că ne aşteaptă meciurile de baraj cu Suedia pentru calificarea la Campionatul Mondial.

Cupa Cupelor câştigată cu Oltchim nu se compară cu nimic. E o zi specială pentru mine. Îmi pare rău că nu am putut să le oferim fanilor un succes şi acasă
Luminiţa Huţupan
portar Oltchim

Chiar dacă în repriza a doua ne-am moleşit şi nu ne-a mai ieşit jocul, am izbutit să realizăm ce ne-am propus. Suntem o echipă mare.
Steluţa Luca
inter Oltchim

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite