Gheorghe Hagi: "Vor sa profite de numele meu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul international roman Gheorghe Hagi este dezamagit de felul in care presa turca a prezentat procesul sau cu arbitrul turc Erol Ersoy. "Regele" va avea cazier dupa ce tribunalul din Istanbul l-a

Fostul international roman Gheorghe Hagi este dezamagit de felul in care presa turca a prezentat procesul sau cu arbitrul turc Erol Ersoy.
"Regele" va avea cazier dupa ce tribunalul din Istanbul l-a condamnat pe roman la plata unei amenzi penale de 1770 de euro, dupa ce, in 2001, l-a insultat, lovit si scuipat pe arbitrul Erol Ersoy. "Totul s-a redus la o amenda care nu se da, este vorba de comportament, iar ei considera ca este ceva intamplator. Altii vor sa profite de numele meu. Este o rautate din partea presei turce, astazi (marti) a fost procesul, iar sentinta se va da in doua saptamani", a declarat Hagi pentru TV Sport. In plus, "Regele" a marturisit ca a crezut ca tot conflictul a fost aplanat. "La prima infatisare am spus ca n-am iesit din actul sportiv, am spus ca s-a petrecut in teren, iar federatia turca ne-a suspendat pe amandoi, pentru ca amandoi am gresit. Federatia ne-a suspendat si am crezut ca atunci s-a terminat". Incidentul s-a petrecut la finalul partidei dintre Galatasaray Istanbul si Genclerbirligi, atunci cand Hagi la facut hot, l-a scuipat si l-a calcat pe picior pe arbitrul Ersoy. Marti dimineata, tribunalul din Istanbul l-a condamnat pe "Rege" la 17 luni de inchisoare cu suspendare, apoi, luand in calcul cazierul imaculat al romanului, judecatorul a transformat pedeapsa la plata unei amenzi penale de 1770 de euro. Potrivit site-ului ajanspor.com, judecatorul a decis initial urmatoarele pedepse: doua luni de inchisoare pentru ca l-a scuipat pe arbitru in fata (insulta la adresa unui functionar public), condamnare comutata ulterior intr-o amenda de 442 de lire turcesti, opt luni de inchisoare pentru ca l-a calcat pe picior pe Ersoy, pedeapsa comutata intr-o amenda de 1200 de lire turcesti, si sapte luni de inchisoare pentru ca l-a numit hot pe arbitru, condamnare comutata intr-o amenda de 1215 lire turcesti.
Apararea face apel
Avocata lui Gheorghe Hagi, Ebru Erdem, a anuntat ca va aface apel pentru a-l scapa pe fostul international roman de cazier. Avocata a pledat in instanta pentru achitarea clientului sau. "Hagi nu are nici o vina, in afara de cea pentru care a fost deja sanctionat. Vreau sa fie achitat", a sustinut Ebru Erdem in fata judecatorului. De altfel, chiar daca s-a renuntat la pedeapsa cu inchisoarea, aceasta ar putea fi reactivata in cazul in care Hagi incalca din nou legea in Turcia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite