Gheorghe Chiper a fost al 14-lea la patinaj artistic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principala speranţă a delegaţiei tricolore la această ediţie a Jocurilor Olimpice, Gheorghe Chiper, a încheiat pe locul 14 proba masculină din cadrul concursului de patinaj artistic, ceea ce

Principala speranţă a delegaţiei tricolore la această ediţie a Jocurilor Olimpice, Gheorghe Chiper, a încheiat pe locul 14 proba masculină din cadrul concursului de patinaj artistic, ceea ce reprezintă cea mai bună clasare a unui român în întrecerile de la Torino.
Aflat pe un nesperat loc 9 după programul scurt, Ghiţă Chiper, încurajat din tribună de fiica sa, Flora, în vârstă de cinci ani, nu a reuşit să-şi conserve poiziţia şi la programul liber, cele câteva mici ezitări, în special la aterizări, făcându-l să coboare câteva locuri în ierarhia finală. "Locul 14 este foarte bun pentru patinajul românesc. E un rezultat realist. Mai mult nu cred că se putea. Problemele la spate pe care le-am avut în ultimul timp şi-au spus cuvântul, pentru că m-au împiedicat să mă pregătesc la capacitate maximă. S-a văzut acest lucru la sărituri, unde am fost mai nesigur", a declarat Chiper.
În zilele următoare, sportivul va decide, împreună cu soţia sa, Sandra, care îi este şi antrenoare, dacă va participa sau nu la Campionatele Mondiale programate în martie, la Calgary. "Oricum, acesta este ultimul meu sezon. Sunt hotărât să mă retrag sută la sută. Dacă voi merge la Mondiale, voi încerca o săritură cvadruplă, pentru că nu voi avea nimic de pierdut, fiind ultimul meu concurs", a mărturisit multiplul campion al României.
Titlul olimpic a revenit rusului Evgheni Pluşenko, care s-a dovedit un demn urmaş al compatriotului său Alexei Iagudin, cel în faţa căruia a trebuit să se încline la Salt Lake City. "ţarul" a patinat la cel mai înalt nivel posibil, întrecându-l pe medaliatul cu argint, elveţianul Stephane Lambiel cu mai bine de 27 de puncte, al treilea fiind canadianul Jeffrey Buttle. Întrebat despre intenţiile sale de viitor, Pluşenko a declarat: "De ce m-aş retrage! Am doar 23 de ani. La următoarea Olimpiadă voi avea 27. Nu voi fi prea bătrân pentru patinaj".
Premiat de COSR
Ca şi în cazul Evei Tofalvi, Gheorghe Chiper va fi premiat din fondurile proprii ale COSR cu suma de 1.500 de dolari, iar soţia sa Sandra Schar, va primi 1.000 de dolari. Chiper s-a arătat mulţumit de acest premiu, dar a considerat mai important faptul că COSR l-a sprijinit pentru a-l aduce la Torino pe fizioterapeutul său, olandezul Michel Kerstjens, pentru care au fost suportate cheltuielile de cazare în afara Satului Olimpic.

Ruşii, acuzaţi de contrabandă
Fondul Mondial pentru Natură (WWF) i-a acuzat pe oficialii ruşi că fac contrabandă cu caviar. Potrivit presei de la Moscova, şefii delegaţiei Rusiei au adus la Torino aproape o sută de kilograme de caviar, fără a respecta legislaţia internaţională şi nici măcar pe cea din ţara lor. Televiziunile au prezentat, în ultimele zile, imagini de la recepţiile organizate la Casa Rusiei din Torino, la care se consumau cantităţi mari de caviar, ceea ce, în opinia lui Alexei Wadsman, reprezentantul Rusiei la WWF, afectează imaginea ţării.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite