Gheorghe Chiper, locul 9 la CE de patinaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivul român Gheorghe Chiper s-a clasat pe locul nouă la Campionatele Europene de patinaj artistic de la Lyon, cu 181,15 puncte, coborând o poziţie faţă de rezultatul obţinut la ediţia de

Sportivul român Gheorghe Chiper s-a clasat pe locul nouă la Campionatele Europene de patinaj artistic de la Lyon, cu 181,15 puncte, coborând o poziţie faţă de rezultatul obţinut la ediţia de anul trecut. Aflat pe locul şase după programul scurt, Chiper a comis câteva greşeli la programul liber, la care a fost doar al 11-lea. "N-a fost programul cel mai bun. Nu mai contează dacă sunt dezamăgit, trebuie să acceptăm situaţia. Locul nouă este bun, deşi ar fi putut fi mult mai bine", a declarat Chiper, care a recunoscut că a simţit o presiune suplimentară deoarece a concurat în ultima grupă, alături de cei mai buni patinatori ai continentului. "Am făcut greşeli simple, am executat trei sărituri duble în loc de triple, nu prea mai e mult de spus. Nu contează că şi ceilalţi patinatori dinaintea mea au ratat, important este ce am făcut-o eu, am patinat cu greşeli. Normal că am simţit presiune, concurând în ultima grupă, după Joubert, care a fost puternic susţinut de public. Astea însă nu sunt scuze", a precizat sportivul. Dacă şi-ar fi egalat punctajul obţinut la Trofeul Bompard (191,95 puncte), în luna noiembrie, Chiper ar fi ocupat locul şase.
Cel de-al doilea sportiv român prezent la Lyon, Adrian Matei, a avut o prestaţie modestă, situându-se pe locul 34, din 35 de concurenţi la programul liber, ceea ce nu i-a permis să se califice pentru programul liber.
Victoria a revenit rusului Evgheni Pluşenko, care a cucerit al cincilea titlu european din carieră, el anunţându-se drept principalul favorit în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Torino. El i-a devansat pe elveţianul Stephane Lambiel şi pe marele favorit al gazdelor, Brian Joubert.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite