Ghencea si Giulestiul, inecate de ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele doua partide din etapa a opta a Diviziei A, Steaua - FCM Bacau si Rapid - Poli Iasi, care trebuiau sa se dispute duminica seara, au avut parte de deznodaminte neasteptate. Ploaia abundenta

Ultimele doua partide din etapa a opta a Diviziei A, Steaua - FCM Bacau si Rapid - Poli Iasi, care trebuiau sa se dispute duminica seara, au avut parte de deznodaminte neasteptate. Ploaia abundenta cazuta peste Capitala a facut ca cele doua partide sa se termine inainte de a incepe. La ora 19.15, cu 60 de minute inainte de debutul partidei dintre Steaua si FCM Bacau, terenul din Ghencea arata ca o imensa orezarie. Portarul Vasili Hamutovski, iesit la incalzire, a fugit dupa cinci minute la vestiare. Mingea nu sarea nici macar un metru. Un detasament de muncitori, compus din 15 persoane, a iesit echipat cu pelerine si inarmat cu teuri sa degajeze apa de pe gazon. Munca in zadar. Din tribune, cei 500 de fani care au infruntat ploaia ii sustineau cu incurajari frenetice pe oamenii uzi pana la piele de pe teren. Deasupra, pe acoperisul tribunei I, caderea de apa uruia inspaimantator. Satui sa vada cum baltile cresc in ciuda eforturilor, mai multi pusti din galerie au sarit in teren, au pus mana pe numeroasele teuri aduse de organizatori si au inceput lupta cu baltile.Din gura tunelului jucatorii stelisti si cei bacauani priveau cum stadionul Ghencea se transforma intr-un lac. Pe buzele tuturor statea numele Villarreal, in amintirea partidei din optimile Cupei UEFA amanate din cauza unei furtuni de zapada. Observatorul Gheorghe Nedelescu si arbitrul intalnirii Marius Martis au incercat in repetate randuri calitatea suprafetei de joc. Fiecare salt al balonului, mai mare de 30 de centimetri, era intampinat cu urale de public. Amanarea cu o ora nu a mai convins pe nimeni ca partida s-ar putea juca, in conditiile in care pe laturile terenului, acolo unde ar fi trebuit trasate tusele, apa depasea zece centimetri. Nemultumirea a fost inlocuita treptat de buna dispozitie, organizatorii punand la statia de amplificare hit-ul ,Daca ploaia s-ar opri", al formatiei Cargo.
Iesenii s-au incalzit sub potop
Partida din Giulesti nu a avut nici ea o soarta mai buna. Cel mai bun gazon din tara s-a transformat intr-o mlastina pana la ora 21, la care era programata partida dintre Rapid si Poli Iasi. Moldovenii au avut curajul sa iasa la incalzire, portarul plonjand de cateva ori ca in bazin. Oamenii cu teurile au muncit degeaba in speranta ca suprafata de joc va putea fi adusa la conditii acceptabile. Singurii care si-au dorit pana la capat ca partida sa aiba loc au fost cei 20 de fani ieseni care au scandat ,Jucam fotbal", privind la neputinta organizatorilor. In cele din urma, s-a luat, cu greu, hotararea amanarii partidei cu 24 de ore. Ieri, natura si-a luat revansa si a asigurat o zi perfecta pentru fotbal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite