Germania sărbătoreşte titlul mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemţii sunt în sărbătoare, după ce naţionala lor a cucerit duminică seara Campionatul Mondial de handbal masculin. În finală, reprezentativa Germaniei a învins surpriza competiţiei,

Nemţii sunt în sărbătoare, după ce naţionala lor a cucerit duminică seara Campionatul Mondial de handbal masculin. În finală, reprezentativa Germaniei a învins surpriza competiţiei, echipa Poloniei, cu scorul de 29-24 (17-13). Acesta este al treilea titlu mondial pentru germani, după succesele înregistrate în 1938 şi 1978, ambele sub titulatura Republicii Federale Germane.

Succesul a fost sărbătorit aşa cum se cuvine, aproximativ 30.000 de suporteri ieşind în stradă pentru a fi alături de favoriţii lor, care au venit să celebreze împreună cu fanii în faţa primăriei din Koln, la câteva ore de la câştigarea trofeului. "Este un moment special pentru mine, deoarece în urmă cu două săptămâni eram în vacanţă, iar voi mi-aţi permis să trăiesc acest lucru", a adăugat Schwarzer, convocat în naţională la puţin timp de la începerea turneului, după ce el şi-a anunţat retragerea în urma locului doi ocupat la JO de la Atena, din 2004. Înainte de întâlnirea cu suporterii, pivotul german îşi anunţase retragerea definitivă din echipa naţională. Finala Campionatului Mondial a adus şi o audienţă fantastică în Germania, spre sfârşitul partidei peste 20 milioane de nemţi fiind cu ochii aţintiţi spre televizoare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite