Geografia la Roland Garros

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi tenismeni de pe tabloul principal provin din Franţa, Rusia, SUA, Argentina, Italia şi Spania. România are doar trei reprezentanţi în turul întâi Franţa, Rusia, Statele

Cei mai mulţi tenismeni de pe tabloul principal provin din Franţa, Rusia, SUA, Argentina, Italia şi Spania. România are doar trei reprezentanţi în turul întâi

Franţa, Rusia, Statele Unite ale Americii sunt ţările care au cei mai mulţi jucători pe tabloul principal, atât masculin, cât şi feminin, al turneului de Grand Slam.

Astfel, dintre cei 256 de jucători şi jucătoare care au evoluat în primul tur la Internaţionalele Franţei, 26 sunt localnici, 24 vin din Rusia, iar 19 au sosit din SUA. Dar, în ceea ce-i priveşte pe francezi, din cei 36 de sportivi care au intrat pe tabloul principal, 16 au ajuns în această fază din cauza faptului că au primit wild-card. Cel mai bine clasat jucător francez este Richard Gasquet, favorit numărul 11 al turneului, în timp ce Amelie Mauresmo este vârful de lance al tenisului feminin din Franţa şi are a cincea şansă la câştigarea trofeului.

Şi ruşii sunt bine reprezentaţi pe zgura de la Roland Garros, nu mai puţin de 24 de jucători şi jucătoare urmând să joace în primul tur. Astfel, Davydenko, Youzhny şi Safin conduc atacul rusesc în competiţia masculină, în timp ce Şarapova şi Dementieva se află în fruntea fetelor. Americanii se pot lăuda şi ei cu un număr impresionant de sportivi, dar, dintre aceştia, doar trei sunt capi de serie. Andy Roddick, în competiţia masculină, dar şi surorile Williams, în competiţia feminină. În ceea ce ne priveşte, Victor Hănescu, Edina Gallovits şi Raluca Olaru au reuşit să intre pe tabloul principal, cea mai merituoasă fiind însă Olaru, care a ajuns în această fază după ce a trecut trei tururi de calificări.

Hănescu a fost eliminat ieri

Primul român care a intrat în competiţie a fost Victor Hănescu, care însă s-a înclinat în faţa argentinianului Guillermo Canas, scor 3-6, 1-6, 4-6, după exact două ore de joc. În această perioadă, "Hane" a comis 39 de greşeli neforţate, spre deosebire de cele 18 ale adversarului şi avut 64% puncte câştigate pe primul serviciu, în timp ce Canas a avut 80%. Mai mult, românul nu a reuşit niciun break, în timp ce argentinianul a câştigat de cinci ori pe serviciul lui Hănescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite