Geniul lui Kaka, un chin pentru dinamovişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Milan s-a impus miercuri în faţa lui Manchester United, scor 3-0, şi va juca finala Ligii Campionilor cu Liverpool. Dinamo va merge, mai mult ca sigur, în turul trei preliminar sezonul viitor,

Milan s-a impus miercuri în faţa lui Manchester United, scor 3-0, şi va juca finala Ligii Campionilor cu Liverpool. Dinamo va merge, mai mult ca sigur, în turul trei preliminar sezonul viitor, unde nu va fi cap de serie

Liverpool şi AC Milan se vor întâlni în finala Ligii Campionilor la doar doi ani de la faimoasa finală de la Istanbul. Chelsea şi Manchester United nu i-au ajutat pe dinamovişti, care au şanse infime de a merge direct în grupele Ligii Campionilor sezonul viitor. Ambele echipe britanice au ratat prezenţa în finală şi nu au mai lăsat locul liber pe care îl aşteptau elevii lui Rednic. Singura speranţă a "câinilor" de a evita turul trei preliminar e ca Milan să ia Liga şi să termine pe locul doi în acest sezon, fiind la 10 puncte în spatele Romei, cu patru etape înainte de final. Un scenariu aproape imposibil.

Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Benfica sau Valencia sunt doar câteva dintre adversarele pe care le-ar putea întâlni Dinamo în preliminariile următorului sezon de Liga Campionilor. Campioana României ar fi putut evolua direct în grupele Ligii în situaţia în care Manchester sau Chelsea, formaţii care şi-au asigurat deja calificarea în grupe prin prisma clasării în campionatul intern, ar fi câştigat actuala ediţie a celei mai importante competiţii intercluburi.

După Chelsea, eliminată marţi de Liverpool, şi Manchester a ratat finala de pe 23 mai de la Atena. Deşi s-a impus în tur, scor 3-2, echipa lui Sir Alex Ferguson a fost învinsă clar în returul cu Milan, scor 0-3. Golurile lui Kaka, Seedorf şi Gilardino au asigurat o victorie istorică pentru italieni, care vor reedita finala de acum două sezoane, cu Liverpool. În 2005, la Istanbul, Milan a condus cu 3-0 la pauză, însă englezii au reuşit probabil cea mai frumoasă revenire din istoria fotbalului mondial, egalând şi câştigând trofeul la penalty-uri.

Borcea nu crede în cadouri

Directorul executiv al dinamoviştilor, Cristi Borcea, nu s-a arătat surprins de şansa pe care echipa sa nu a primit-o. "De când mă ştiu, de când s-a înfiinţat clubul, Dinamo nu a primit niciodată cadouri din Ceruri. Tot ce am obţinut de-a lungul anilor s-a făcut numai prin muncă" a spus oficialul liderului Ligii I.

Am făcut un meci perfect, pentru care am muncit toată săptămâna. Cristiano Ronaldo ar trebui să vină la Milan, să jucăm împreună.
Kaka
mijlocaş AC Milan

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite