Generalul Grant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul israelian a dat lovitura după ce a calificat-o pe Chelsea în finala Ligii Campionilor, care va avea loc pe 21 mai la Moscova Avram Grant a devenit cunoscut peste noapte graţie

Antrenorul israelian a dat lovitura după ce a calificat-o pe Chelsea în finala Ligii Campionilor, care va avea loc pe 21 mai la Moscova

Avram Grant a devenit cunoscut peste noapte graţie relaţiei sale de prietenie cu magnatul rus Roman Abramovici. Tehnicianul a preluat-o pe Chelsea de la Jose Mourinho şi, prin victoria cu 3-2 în faţa lui Liverpool, a dus-o acolo unde "The Special One" nu a reuşit să ajungă: în finala Ligii Campionilor.

Calificarea în ultimul act a fost visul patronului rus Roman Abramovici, pe care tehnicianul portughez Jose Mourinho nu a putut să-l îndeplinească. A reuşit necunoscutul Avram Grant, un israelian de 52 de ani care a ajuns pe Stamford Bridge doar datorită relaţiei de prietenie cu miliardarul rus. Grant nu a fost fotbalist profesionist, ci a preferat să înceapă, la doar 18 ani, cariera de antrenor la juniorii lui Hapoel Petah Tikva, unde în 1986 a devenit antrenor principal.

Au urmat cele mai importante cluburi din Israel, dar şi patru ani la cârma echipei naţionale. Grant este căsătorit cu vedeta de televiziune Tzufit Grant şi are împreună cu aceasta un băiat şi o fată. Cel mai mare fan al lui Avram este tatăl său Meir, care s-a născut în Polonia în urmă cu 80 de ani şi a trăit ororile celui de-al Doilea Război Mondial, când a fost deportat în Siberia.

L-a antrenat pe Marian Pană acum 12 ani!

Marian Pană, actualul tehnician de la Cetate Suceava, a fost antrenat în sezonul 1995-1996 de Avram Grant, la Hapoel Haifa. "Era tipul de antrenor care nu prea vorbea cu jucătorii. Un tip care stătea pe margine la antrenamente, discuta doar cu colaboratorii care erau destul de numeroşi. Nu ţipa, nu urla. M-a uimit ascensiunea sa, iar acum sunt fanul lui necondiţionat", spune Pană.

>> Era un tip introvertit. Nu vorbea cu jucătorii, avea 10-15 colaboratori care-i făceau toată treaba. Un tip inteligent şi valoros.
Marian Pană, antrenor Cetate Suceava

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite