"Gemenii" succesului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu Ancelotti pe bancă şi Paolo Maldini în teren, AC Milan a învins pe Bayern chiar la Munchen, scor 2-0, şi şi-a asigurat prezenţa în semifinalele Ligii Campionilor Carlo Ancelotti şi

Cu Ancelotti pe bancă şi Paolo Maldini în teren, AC Milan a învins pe Bayern chiar la Munchen, scor 2-0, şi şi-a asigurat prezenţa în semifinalele Ligii Campionilor

Carlo Ancelotti şi Paolo Maldini au fost pentru prima oară colegi în sezonul 1987-1988. Primul era un mijlocaş experimentat recent cumpărat de la AS Roma, în timp ce Paolo, fiul faimosului Cesare Maldini, avea doar 20 de ani, dar era deja un idol pentru fanii "Diavolului" milanez. A fost primul episod al unei poveşti care se va sfârşi la capătul acestui sezon. Carlo este în acest moment antrenorul echipei milaneze, în timp ce fostul său coleg, Paolo, în vârstă de 38 de ani, se află la ultimul său sezon ca jucător.

Ultima lor ispravă a avut loc miercuri, când AC Milan a învins pe Bayern Munchen în deplasare, scor 2-0, reuşind să prindă un loc în semifinalele Ligii Campionilor, unde va întâlni pe Manchester United. Ancelotti l-a folosit pe fostul său coleg de echipă în toate minutele meciului cu bavarezii, deşi rezultatul din tur, 2-2, anunţa un meci infernal. Milan a rezistat şi bătrânul Maldini se îndreaptă spre a şasea finală de Liga Campionilor din carieră. Fundaşul italian deţine deja recordul, după ce a jucat ultimul act al Ligii în 1993, 1994, 1995, 2003 şi 2005. În schimb, Ancelotti se află, alături de Miguel Munoz, Johan Cruyff, Giovanni Trappatoni şi Frank Rijkaard, în clubul select al oamenilor care au câştigat Liga atât ca jucător, cât şi ca antrenor.

Dinamo ţine cu Manchester şi Chelsea

Deşi Steaua a fost eliminată încă din faza grupelor şi nu mai există niciun jucător român în competiţie, ultimele faze ale Ligii Campionilor sunt de mare interes pentru cluburile din Liga 1. În cazul în care Manchester sau Chelsea va câştiga Liga Campionilor, campioana României, cel mai probabil Dinamo, va merge direct în grupe. Cele două echipe din Premier League au acontat deja primele două locuri în campionat şi vor merge direct în grupe în sezonul viitor de C1, eliberând astfel un loc pentru câştigătoarea Ligii 1. Dacă AC Milan sau Liverpool câştigă, campioana României merge în turul trei preliminar. Veste proastă pentru Dinamo, care, din cauza coeficientului său, nu va fi cap de serie şi are şanse mari să primească adversari foarte puternici în drumul spre grupele celei mai bănoase competiţii intercluburi din fotbalul european.

LIGA CAMPIONILOR
sferturi
- retur -

Bayern Munchen - AC MILAN 0-2 (în tur, 2-2)
LIVERPOOL - PSV Eindhoven 1-0 (3-0)
*echipele scrise cu majuscule s-au calificat în semifinale

Semifinale

Manchester United - AC Milan
Chelsea - Liverpool
*partidele tur vor avea loc pe 24 aprilie, în timp ce returul este programat pentru 2 mai

Finala va avea loc la Atena, pe 23 mai

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite