Gazon horror!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 „Adevărul“ a inspectat „Arena Naţională“. Cu opt zile înainte de Steaua – Twente, terenul arată jalnic, dar există speranţe că situaţia se va redresa dacă vor fi urmaţi paşii necesari indicaţi de specialişti.

La „Arena Naţională", operaţiunea de deszăpezire e în toi. Ieri, 150 de persoane, printre care 100 de puşcăriaşi de la Penitenciarul Jilava, „înarmate" cu mături şi lopeţi s-au luptat să cureţe terenul, tribunele şi căile de acces.

Cu toate acestea, drumul către stadion e anevoios, mai ales dacă-l parcurgi pe jos. Strada Maior Coravu, calea de acces către tribuna oficială, te întâmpină cu mocirlă şi gheaţă şi, o dată pătruns în stadion, situaţia nu e mult diferită pentru că zăpada a pus stăpânire peste tot. Pe scurt: „Ice Age"! Excepţia: scaunele tapiţate de la tribuna zero care au fost curăţate şi acoperite.

La stadion, muncitorii s-au împărţit pe echipe şi, în timp ce unii au dus zăpada la marginea terenului cu ajutorul unor bucăţi mari de pânză, alţii au măturat scaunele şi căile de acces din sectoarele superioare.

Folia prin care gazonul „respiră"

Problema numărul 1 care îi preocupă pe toţi e cum se va prezenta gazonul peste opt zile, în prima manşă din „dubla" Steaua - Twente. Din ce s-a văzut ieri, iarba e acoperită acum de un strat de zăpadă şi arată horror! Totuşi, sunt speranţe că lucrurile se pot repara în următoarele opt zile. Cum? A explicat pentru „Adevărul" un specialist în întreţinerea şi protejarea gazonului, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

„După ce se degajează terenul de zăpadă, peste iarbă se aşază o folie de protecţie. Nu una din plastic, obişnuită, ci o membrană din fibre celulozice, care are şi pori ce permit circulaţia aerului. Astfel încât, în momentul în care se dă drumul la instalaţia de încălzire de sub gazon, acesta să nu se înăbuşe", ne-a spus sursa noastră.

Exact asta s-a şi întâmplat la „Arena Naţională". Peste iarba îngheţată acum s-a pus o folie de protecţie, iar administratorii stadionului au explicat că, la nivelul prelatei ce protejează terenul, temperatura e menţinută constant la 16 grade. În funcţie de starea vremii, ulterior, folia va putea fi îndepărtată. 

-15 grade la ora meciului!

Meteorologii au anunţat de ieri după-amiază şi până la data de 12 februarie cod portocaliu în Bucureşti. Asta înseamnă că vor fi temperaturi extrem de scăzute şi ninsori abundente. Totuşi, cu o zi înaintea partidei dintre Steaua şi Twente, vremea va cunoaşte o uşoară îmbunătăţire. Cel puţin, în timpul zilei. Seara însă, termometrele vor arăta în jur de minus 15 grade Celsius, mai ales că meciul se va juca de la ora 22.05.

16 lei impozabili e suma cu care e plătit un deţinut pentru opt ore de muncă la „Arena Naţională". El primește banii după ce iese din închisoare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite