Gazon german in locul plajei lui Nastase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telenovela modernizarii Stadionului National se apropie de sfarsit. Gandit inca din iarna lui 2003, proiectul pentru reamenajarea celei mai mari arene a tarii a trecut prin doua licitatii, pana cand

Telenovela modernizarii Stadionului National se apropie de sfarsit. Gandit inca din iarna lui 2003, proiectul pentru reamenajarea celei mai mari arene a tarii a trecut prin doua licitatii, pana cand firma austriaca Swietelsky a putut demara lucrarile in noiembrie 2004. Insa din acel moment au aparut problemele cu banii. Desi singurul finantator al proiectului, Loteria Romana, a virat 100 miliarde de lei vechi in 2003, acesti bani nu au fost folositi, iar in 2004, dupa schimbarea guvernului, nu a mai existat un act normativ prin care Loteria sa aloce alte 80 miliarde de lei vechi pentru inceperea lucrarilor. Astfel ca, in loc ca lucrarile sa se incheie in mai 2004, asa cum fusese stabilit, ele inca sunt in curs de desfasurare. Cu incepere din luna iulie, au fost construite instalatiile de incalzire si de drenaj, iar in aceste zile are loc instalarea covorului de iarba. Noul gazon a fost transportat din Germania, la bordul a 11 camioane. In total au fost adusi aproximativ 5.500 metri patrati de gazon, pretul total situandu-se in jurul a 60.000 de euro. Teoretic, la sfarsitul lunii noiembrie, stadionul ar putea gazdui partide de fotbal. ,Acum, timp de doua zile se pune gazonul, care are nevoie de 30 de zile pentru a putea prinde radacini. Dupa aceea, teoretic, se poate juca", a declarat directorul Complexului Sportiv ,Lia Manoliu", Dan Tudose. Prezent la inceperea lucrarilor de gazonare a arenei nationale, presedintele ANS, Florian Gheorghe, a descris diferenta dintre iarba nisipoasa pe care a inaugurat-o fostul prim-ministru PSD, Adrian Nastase, si cea de acum: "Nastase? Care Nastase? Adrian Nastase? Dar nu era gazonul lui. Era al lui Oprisan (n.r. - Marian Oprisan, baronul PSD de Vrancea). Cel de acum se ridica la nivel european, mondial", a precizat seful ANS.

Mai este nevoie de 3,6 milioane de RON
Teoretic, lucrarile la modernizarea stadionului din Complexul "Lia Manoliu" ar mai putea dura pana in decembrie. ,Gazonul este pus, insa mai trebuie amenajata pista de atletism, pe locul careia acum este doar nisip. Pentru aceasta lucrare mai avem nevoie de 36 miliarde de lei vechi din partea Loteriei Nationale care sa fie aprobate de Ministerul Finantelor. Din momentul in care primim banii, lucrarile mai pot dura aproximativ o luna, asta in functie de conditiile meteorologice", a declarat directorul Dan Tudose.

Proiect pentru amenajarea Complexului "Lia Manoliu"
Pe langa lucrarile la Stadionul National, se are in vedere modernizarea intregului complex. Agentia Nationala pentru Sport si Primaria Capitalei au initiat un proiect privind amenjarea Complexului Sportiv National ,Lia Manoliu". Presedintele ANS, Florian Gheorghe, si primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, au convenit ca la finalul studiului de fezabilitate, realizat cu sprijinul Institutului de Arhitectura ,Ion Mincu", sa fie analizate concret modalitatile de finantare. Proiectul ar urma sa fie demarat in 2006 si finalizat in 2009.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite