Gaţu vrea antrenor străin!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de Administraţie al FRH a refuzat să valideze numirea cuplului Mariana Târcă - Radu Voina la conducerea naţionalei feminine. O decizie va fi luată în maximum şapte zile În

Consiliul de Administraţie al FRH a refuzat să valideze numirea cuplului Mariana Târcă - Radu Voina la conducerea naţionalei feminine. O decizie va fi luată în maximum şapte zile

În final s-a acceptat propunerea preşedintelui Cristian Gaţu, care va încerca să aducă un antrenor străin.

Lovitură de teatru, ieri, la întrunirea Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal! Deşi Comitetul Director luase decizia de a-i numi pe Mariana Târcă şi pe Radu Voina la cârma naţionalei feminine de handbal, numirea celor doi nu pare să mai fie de actualitate.

După îndelungi discuţii, într-o atmosferă tensionată, membrii Consiliului de Administraţie al FRH au refuzat să valideze hotărârea Comitetului Director. În schimb, ca o variantă de compromis, se va merge pe propunerea făcută de preşedintele Cristian Gaţu, care a promis că va încerca să găsească un antrenor din străinătate.

Confruntare totală între tabere

Înaintea şedinţei de ieri, se putea da ca certă numirea cuplului format din Mariana Târcă şi Radu Voina. Fiecare dintre cei doi a avut susţinătorii săi în "confruntarea" din Consiliul de Administraţie. Voina a beneficiat de sprijinul "aripii" care îi are ca lideri pe Cristian Gaţu şi Cornel Oţelea.

De cealaltă parte, Mariana Târcă a fost susţinută de o parte a membrilor Consiliului, printre care şi Remus Drăgănescu. Dacă reprezentanţii celor două tabere păreau să fi ajuns luni la un compromis în cadrul Comitetului Director, nu acelaşi lucru s-a întâmplat ieri.

Selecţioner străin pentru trei luni?

Propunerea preşedintelui Cristian Gaţu cu privire la numirea unui selecţioner din străinătate a fost privită cu reţinere de o mare parte dintre membrii Consiliului de Administraţie. Fidel unei promisiuni făcute în urmă cu mai puţin de două săptămâni, Gaţu a marşat pe această idee şi a reuşit finalmente să se impună. Numărul unu din federaţie ar vrea un tehnician de peste hotare, care să se ocupe de echipa naţională la Campionatul European ce va avea loc în luna decembrie în Macedonia. Neoficial, printre numele vehiculate se află şi cel al celebrei Anja Andersen, fostă antrenoare a naţionalei Serbia-Muntenegru.

Mariana Târcă, la al doilea refuz

Mariana Târcă a fost destul de aproape să preia postul de antrenoare a echipei naţionale şi în urmă cu trei ani şi jumătate. La momentul respectiv, s-a vehiculat ideea că Târcă va prelua postul de selecţioner, rămas vacant după ce federaţia luase decizia să nu-i prelungească mandatul antrenorului Cornel Oţelea. Finalmente, conducerea federaţiei i-a preferat pe Gheorghe Tadici şi pe Dumitru Muşi, chiar dacă Târcă a avut la rândul ei numeroşi susţinători.

Dacă nu vom găsi un selecţioner străin vom alege una dintre cele două propuneri, fie pe Mariana Târcă, fie pe Radu Voina
Mihail Marinescu,
membru al CA din cadrul FRH

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite