Gaţu: "Niciodată n-am câştigat trei trofee într-un an"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal crede că Oltchim poate juca finala Ligii Campionilor în sezonul viitor România a câştigat deja Cupa Challenge în competiţia

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal crede că Oltchim poate juca finala Ligii Campionilor în sezonul viitor

România a câştigat deja Cupa Challenge în competiţia masculină, iar acelaşi lucru l-ar putea reuşi şi la feminin. În plus, Oltchim este aproape de a pune mâna pe Cupa Cupelor. În total, trei trofee care ar intra în ţara noastră, din opt posibile.

La sfârşitul lunii aprilie, echipa de handbal masculin UCM Reşiţa reuşea să intre în posesia Cupei Challenge după ce remizase, în dublă manşă, cu Drammen HK, 26-26 acasă şi 36-36 în Danemarca.

Succesul echipelor de club din România în competiţiile europene a fost continuat şi sâmbătă seară, când fetele de la "U" Jolidon Cluj au învins în manşa tur cu 32-23 pe HC Naisa Nis, în Cupa Challenge, iar Oltchim a trecut, în deplasare, de Byasen Trondheim, scor 30-24, în Cupa Cupelor. În urma acestor rezultate, ambele echipe au şanse foarte mari să intre în posesia cupelor, ceea ce ar face ca României să-i revină trei trofee europene într-un sezon, caz unic în istoria ţării noastre.

"Niciodată România nu a câştigat trei cupe într-un singur an. Este clar că asistăm la o creştere atât valorică, cât şi de imagine a handbalului românesc. Cred că dacă Vâlcea continuă politica de aducere în ţară a jucătoarelor române de valoare din străinătate, la anul, la prima participare în Liga Campionilor, Oltchim poate ajunge în semifinale sau chiar în finală. Creşterea aceasta ar trebui să se vadă peste o lună, când avem două examene vitale pentru viitorul naţionalelor de fete şi de băieţi, care vor întâlni Suedia. Dacă, în ceea ce priveşte întâlnirea feminină, sunt liniştit şi consider că avem prima şansă pentru că majoritatea fetelor vin de la Oltchim, pentru băieţi am multe temeri", a spus Cristian Gaţu (foto medalion), preşedintele Federaţiei Române de Handbal.

Nu ne aşteptam la un joc aşa lejer. Ne gândeam că vom câştiga la o diferenţă de două-trei goluri, nu la şase. Acum, important este să jucăm frumos la Vâlcea, pentru public, care a fost alături de noi mereu.
Steluţa Luca

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite