Game over, Andre Agassi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

aplaudat minute în şir pe unul dintre cei mai populari jucători de tenis ai tuturor timpurilor. Cu lacrimi în ochi, Agassi a luat microfonul şi le-a vorbit fanilor, pentru ultima oară, ca

aplaudat minute în şir pe unul dintre cei mai populari jucători de tenis ai tuturor timpurilor. Cu lacrimi în ochi, Agassi a luat microfonul şi le-a vorbit fanilor, pentru ultima oară, ca jucător profesionist. "Tabela arată că am pierdut. Dar nu arată ce am câştigat. Timp de 21 de ani, am găsit inspiraţie pe lângă voi, loialitate şi generozitate. Mi-aţi permis să mă odihnesc pe umerii voştri pentru a-mi îndeplini visele, vise pe care nu le-aş fi putut atinge niciodată fără voi. Voi păstra aceste momente pentru tot restul vieţii mele", a spus marele campion. În afara arenei, fanii s-au oprit în faţa ecranelor gigantice şi l-au aplaudat încontinuu. Pentru ultima oară. "În ultimele luni m-am gândit foarte mult la cum va arăta retragerea din tenis. Am avut timp să mă uit la tinerii jucători care m-au făcut să înţeleg acest ciclu al vieţii, care nu se termină niciodată. Îmi imaginez viaţa pe care o au de trăit, călătoriile pe care le au de făcut, jocurile pe care le au de disputat şi văd câte lucruri minunate îi aşteaptă. Dar, în acelaşi timp, nu poţi să fii alături de familie sau prieteni. Totul este pus în balanţă. Primul lucru, după ce am ieşit din arenă, a fost să le explic copiilor mei de ce plângeam. Au fost destul de tulburaţi să mă vadă plângând. Presupun că nu îşi dau seama de ce tata face acest lucru", a povestit Agassi ultimele lui momente petrecute în tenisul profesionist.

Un mare jucător, dar un om obişnuit
Dacă despre performanţele sale pe terenul de tenis a auzit toată lumea, mai puţin cunoscută a fost latura sa umană. "Sports Illustrated" a intervievat mai multe persoane care s-au aflat în preajma lui Agassi şi au reuşit să-i facă acestuia un portret şi în afara terenului. "Nu avea aere de vedetă. În vestiar vorbea cu toată lumea, indiferent dacă te cunoştea sau nu. Era un om drăguţ. Când jucătorii intrau în vestiar se holbau la el. În privirile lor puteai citi mult respect", a povestit Carl Munnerlyn, cel care supervizează vestiarele la US Open. Cuvinte de laudă la adresa americanului a avut şi Roman Prokes, cel care a avut grijă de racordajul acestuia, din 1991. "Nu este genul de om care să dea ordine sau care are impresia că le ştie pe toate. Întreabă şi ascultă atent ce-i spun oamenii lui de încredere. A fost o călătorie extraordinară alături de el. Am văzut întreaga lume de mai multe ori. De fapt, am văzut-o de prea multe ori", a spus Prokes.

Căsătorit de două ori
Imediat după ce a început să guste succesul, Agassi a fost văzut tot mai des în compania actriţei Brooke Shields, cu care s-a şi căsătorit în 1997. Mariajul a fost de prost augur pentru americanul născut în Las Vegas, care a coborât până pe locul 141 ATP. Doi ani mai târziu divorţează şi începe să se întâlnească cu Steffi Graf. În 2000, cei doi se căsătoresc şi, la scurt timp, se naşte Jaden Gil, băiat, pentru ca, doi ani mai târziu, să apară şi o fată, Jaz Elle. De altfel, campioana germană a avut o influenţă pozitivă asupra lui Agassi, fiind alături de el la majoritatea turneelor.

Carte de vizită
Data naşterii: 29.04.1970
Locul naşterii: Las Vegas
Rezidenţă: Las Vegas
Stare civilă: căsătorit cu Steffi GrafCopii: un băiat - Jaden Gil şi o fată - Jaz Elle
Titluri câştigate: 60
Titluri de Grand Slam: 8 (Australian Open în 1995, 2000, 2001 şi 2003, Wimbledon în 1992, US Open în 1994 şi 1999 şi Roland Garros în 1999)
Victorii în Masters
Series: 17
Câştiguri: 31.110.975 USD

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite